Vattenfall Tukholma

Avoin atrium luo avaruutta ja tarjoaa näkymän eri kerroksiin.

Houkuttelevalla paikalla Solnassa aivan Friends Arenan ja Mall of Scandinavian vieressä sijaitsee Vattenfallin energiatehokas ja älykäs pääkonttori.

Projektin teemana olivat tehokkuus, läpinäkyvyys ja vastuullisuus. Tavoitteena oli tehdä Vattenfallista houkutteleva työnantaja ja ympäristönsuojelun ykkönen. Tuloksena oli yksi Ruotsin energiatehokkaimmista toimistorakennuksista. Lämmitykseen ja sähköntuotantoon aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävällä rakennuksella on alhaisempi energiankulutus kuin EU:n Green Building -energialuokitus vaatii. Toimisto koostuu neljästä yhteenliitetystä rakennuksesta, joiden korkeus on kahdeksasta ja neljääntoista kerrosta. Nämä neljä talonrunkoa yhdistää toisiinsa atrium, joka ulottuu kahdeksanteen kerrokseen asti. Jokaiselle osalle on annettu oma elementti – maa, ilma, tuli tai vesi – mikä helpottaa suunnistamista tässä suuressa rakennuksessa.

Rakennuksen suunnitteli Archus Arkitektur, ja sisustuksesta vastasi Tengbom. Input interior koordinoi 43 000 neliömetrin kokoisen toimiston sisustuksen ja varmisti, että se vastasi budjetti-, ympäristö- ja laatuvaatimuksia.

Asiantuntemusta sukupolvien yli

Tukholman alueella kolmeen eri toimistoon jakautuneet runsaat 2000 yrityksen työntekijää on koottu nyt saman katon alle. Koko rakennuksessa on aistittavissa aivan erityinen kampusmainen tunnelma, ja luonnolliset kohtaamispaikat kannustavat spontaaneihin keskusteluihin, luoviin kokouksiin ja kokemusten vaihtoon.

– Vattenfallissa on käynnissä sukupolvenvaihdos, minkä vuoksi on ollut tärkeää luoda arkkitehtuurilla kohtaamispaikkoja työntekijöiden väliselle viestinnälle mahdollistamaan osaamisen siirtyminen sukupolvelta toiselle. Nämä spontaanit tapaamiset edistävät yrityksen kehittymistä ja synnyttävät uusia ideoita. Meillä oli suuria odotuksia muuttaessamme tänne. Ja toistaiseksi ne kaikki on ylitetty. Olemme saavuttaneet aivan uudenlaisen tavan työskennellä ja viettää aikaa yhdessä, kertoo Vattenfallin projektipäällikkö Olle Larsten.

Tilaa kaikille

Kaikilla työntekijöillä on oma työpiste avoimessa toimistoympäristössä, ja lisäksi käytettävissä on 300 pientä huonetta itsenäiseen, häiriöttömään työskentelyyn sekä lukuisia avoimia kohtaamispaikkoja luovalle työlle ja spontaaneille tapaamisille.

Tämän mahdollistaa tavanomaisesta poikkeava pohjaratkaisu, jossa perinteiset työpisteet on siirretty keskelle ja kohtaamispaikat sijaitsevat ikkunoiden vieressä. Toimintojen yhdistelmä luo dynaamisen työympäristön, jonka tarkoituksena on lisätä hyvinvointia, tuottavuutta ja kannattavuutta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen