Hoito-ohjeet

Tuotteen ympäristövaikutus riippuu eniten sen käyttöiästä. Mitä paremmin huolehdimme tuotteista, sitä kauemmin niistä on iloa ja sitä suurempi niiden toisen käden arvo on.

Yleistä

Eräs kultainen sääntö tahranpoistoon on poistaa tahra mahdollisimman nopeasti. Puhdista pinta miedolla puhdistusaineella. Usein puhdistamiseen riittää vesi ja pieni määrä astianpesuainetta tai mietoa, pH-neutraalia pesuainetta. Käytä kemikaaleja ja työkaluja varoen. Vältä teräsvillaa, karkeita sieniä, emäksisiä pesuaineita, liuottimia, kuten lakkabensiiniä ja hankausaineita sisältäviä valmisteita.

Älä käytä desinfiointiaineita, jotka sisältävät runsaasti alkoholia tai emäksisiä aineita, kuten 70% spriitä. Suosittelemme aineita SanDes (DTI Sweden) ja Virkon (Viroderm).

Tekstiilit

Kankaan värin ja ulkonäön säilyttämiseksi suosittelemme hellävaraista imurointia pehmeällä suuttimella, mieluiten kerran viikossa. Puhdista irrotettavat kankaat valmistajan pesuohjeiden mukaisesti tai ota yhteyttä meihin.

Etsi tietoa erityisten likatahrojen poistoon: suklaa, kahvi, muste jne. Käytä puhdistusainetta vasta sen jälkeen, kun olet kokeillut sitä vähemmän näkyvälle alueelle. Suosittelemme aina ottamaan yhteyttä kuivapesun ammattilaiseen, erityisesti silloin, jos kyseessä on suuri tahra ja/tai perusteellinen puhdistus.

Nahka

Jos nahkaa ei puhdisteta säännöllisesti, rasva liukenee hitaasti nahan pintakäsittelyn läpi. Rasva pääsee suojaamattoman nahan sisään ja muodostaa tummia läikkiä.

Imuroi pehmeällä harjasuuttimella ja puhdista säännöllisesti nahansuojatuotteilla. Pyyhi nahka hieman kostealla liinalla ja kuivaa lopuksi.

Nahkaverhoillut huonekalut on sijoitettava vähintään 20–30 cm:n päähän lämmönlähteestä, ja ne on myös suojattava suoralta auringonvalolta.

Puu

Puupinnat ovat herkkiä lämmölle ja kosteudelle. Älä aseta kuumia esineitä suoraan puupinnalle ja jätä ilmarako huonekalujen ja lämpimien elementtien väliin. Puun ulkonäkö muuttuu ajan myötä, varsinkin altistuessaan auringonvalolle. Anna koko puupinnan altistua valolle yhtä paljon.

Pyyhi huonekalut säännöllisesti kostealla liinalla ja tarvittaessa miedolla puhdistusaineella. Kuivaa lopuksi kuivalla liinalla. Älä käytä hankausaineita tai muita hankaavia aineita tai ammoniakkia sisältäviä tuotteita.

Öljytty pöytälevy on öljyttävä muutaman kerran ensimmäisten kuuden kuukauden aikana ja sitten kerran tai kahdesti vuodessa pinnan suojaamiseksi. Lakattu pinta ei vaadi huoltoa, mutta muista kuivata puupinnalta nopeasti nesteet.

Laminaatti

Laminaatti on kestävä materiaali, joka ei vaadi erityistä hoitoa. Poista tahrat pyyhkimällä pinta kostealla liinalla. Vesi ja tavallinen synteettinen puhdistusaine liuottaa useimmat likatahrat.

Puhdista voimakas lika tiivistetyllä puhdistusaineella ja pyyhi sitten puhtaalla vedellä ja puhtaalla liinalla, mieluiten lisäämällä spriitä tai ikkunanpuhdistusainetta. Kuivaa puhtaalla kuivalla liinalla.

Kivi

Kivi kestää yleensä hyvin lämpöä, kylmyyttä ja useimpia nesteitä. Varo kuitenkin suolaa, sitruunaa ja hiilihappoa, jotka voivat syövyttää kiveä ja öljyä ja rasvaa, jotka voivat imeytyä kiveen.

Puhdista pyyhkimällä harjalla ja saippuavedellä ja huuhtele sitten vedellä. Poista tahrat jättämällä saippuavedellä liotettu sieni tahran päälle yön yli. Parhaan tuloksen saat ottamalla selville kyseisen kivimateriaalin hoito-ohjeet tai ottamalla meihin yhteyttä.

Metalli

Pyyhi pinta kuivalla tai kostealla liinalla päivittäisen puhdistuksen yhteydessä. Kuivaa tarvittaessa. Voimakkaasti likainen tai tahrainen kromi, alumiini tai ruostumaton teräs voidaan puhdistaa käyttämällä liinaa, joka on kostutettu puhtaaseen alkoholiin.

Muovi ja PUR-kumi

Pyyhi pinta kuivalla tai kostealla liinalla päivittäisen puhdistuksen yhteydessä. Kuivaa tarvittaessa. Käytä tarvittaessa mietoa puhdistusainetta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen