Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

Sisustus peilaa näyttävästi rakennuksen tunnelmaa vuodelta 1952.

Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki on valmistunut vuonna 1952. Funktionalismin aikainen rakennus on keskeinen ja tunnettu maamerkki Helsingissä.

Fyran tehtävänä oli päivittää hotelli tähän päivään 50-luvun tunnelma säilyttäen ja alkuperäisiä yksityiskohtia kunnioittaen ja kunnostaen. Aulatilat, huoneet, kerroskäytävät sekä 10. kerroksen ravintola uusittiin. Lisäksi asiakas kunnosti alkuperäisiä irtokalusteita ja valaisimia.

Hotellin osittain suojellun 10. kerroksen ravintolasalin keskeinen tekijä on upea näkymä yli Helsingin keskustan. Uudistuksen yhteydessä maisemaa avattiin entistä enemmän ja näköesteet minimoitiin. Ravintolasalissa on myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita elementtejä kuten Paavo Tynellin suunnittelemat alkuperäiset kattokruunut.

– Koska rakennusta on uudistettu ja peruskorjattu useiden vuosikymmenien aikana, yksi keskeisistä tehtävistä oli luoda visuaalista yhtenäisyyttä hotellin eri osiin, kertoo Eva-Marie Eriksson Fyran projektitiimistä.

Input interior vastasi pääosin 10. kerroksen irtokalusteiden hankinnasta, toimituksista ja asennuksista.

– Oli mahtavaa olla mukana tässä projektissa, jossa uusi sisustus toteutettiin vanhaa kulttuurihistoriallista tunnelmaa kunnioittaen, kertoo projektipäällikkö Janne Härmä Helsingin Input interiorilta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen