SKF

Ympärillä oleva luonto, historiallinen kulttuuriperintö ja vastuullinen sisustus muodostivat pohjan SKF uuden pääkonttorin suunnittelulle.

SKF:n uuden pääkonttorin sisustuksessa on korostettu historiallista perintöä, kestävää sisustusta ja ympäröivää luontoa.

Maailman johtavan yrityksen SKF:n yhteys Göteborgin Vanhaankaupunkiin ei ole koskaan vähentynyt. Uuden pääkonttorin rakennus toimi aiemmin konsernin keskusvarastona, ja samasta paikasta johdetaan nyt SKF:n globaalia toimintaa.

Sisustussuunnitelman takana on arkkitehtitoimisto Liljewall, joka BRA Byggin toimeksiannosta ja yhteistyössä SKF:n kanssa suunnitteli myös remontin. Yhteyden luomiseksi alueen tehdastiloihin säilytettiin alkuperäinen tiilirunko, ja varastotilat korvattiin nykyaikaisilla kokoustiloilla, toimintaperusteisilla toimistotiloilla ja yhteistyöhön soveltuvilla yhteisillä tiloilla.

– Suunnittelun avaimena on ollut kohottaa katse ylös ja katsoa ulos. Ikkunoista avautuu näkymä punaruskeisiin tiilijulkisivuihin, siniseen taivaaseen, puiden vihreisiin latvoihin ja patinoituneisiin kuparikattoihin. Nämä värit ovat näkyvissä myös rakennuksen sisällä ja yhdessä SKF:n oman väripaletin kanssa on luotu tasapaino rakennuksen ja luonnon välille, sanoo vastuullinen sisustussuunnittelija Katarina Söderström Liljewallista.

Historian vaaliminen

Tilavat valopihat tuovat sisätiloihin luonnonvaloa, joka yhdessä luonnonläheisten värien kanssa muodostaa elävän kokonaisuuden.

– Sisääntulokerroksesta voi katsoa ylöspäin ja nähdä kuinka jatkuva värien leikki yhdistää ja sitoo eri kerrokset toisiinsa. Esimerkiksi kalkkikivilattian väri löytyy verhoilukankaista ja läheisistä julkisivuista, jotka pilkistävät leveiden ikkunoiden läpi, Katarina Söderström jatkaa.

900 työntekijälle mitoitettu ja tulevaisuuden haasteisiin varusteltu rakennus tarjoaa tilaa myös yrityksen rikkaan teollisuusperinnön vaalimiseen.

– SKF:n tavoitteena oli luoda tilat, jotka henkivät tulevaisuutta ympäristössä, jossa historia ja alkuperä ovat edelleen läsnä. Säilyttämämme karkeat betonipilarit ja valitsemamme luonnonmateriaalit loivat sisustuksen, jolla on hyvät edellytykset kestää seuraavat sata vuotta. Samalla se on toimintaperusteinen toimisto, jossa työtuolit, kuntopyörät ja pilatespallot tarjoavat erityyppisiä ​​ergonomisia ja fyysisiä kohtaamismahdollisuuksia, Katarina Söderström kertoo.

Palkittu toimistorakennus

Kiertotalouteen, selkeisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin ja henkilöstön hyvinvointiin keskittyvä toimisto saavutti ensimmäisenä Ruotsissa ympäristö- ja terveyssertifikaatin LEED Platinum. SKF on pystynyt pienentämään ilmastojalanjälkeä säilyttämällä talon rungon, kierrättämällä rakennusmateriaaleja, asentamalla katolle aurinkopaneeleita ja kierrättämällä kalusteita.

– Suuri osa rakennuksen toimistokalusteista, sekä työtuolit että työpöydät, ovat peräisin vanhasta pääkonttorista. Kaikki uudet kalusteet täyttävät Möbelfaktan ympäristövaatimukset ja ovat lähes yksinomaan peräisin pohjoismaisilta tuottajilta. Sisustuksen pitkän käyttöiän varmistamiseksi olemme käyttäneet kestäviä materiaaleja, kuten massiivipuuta, villaa, nahkaa ja terästä, kertoo Input interiorin projektipäällikkö Linda Jorfors, joka on toiminut projektin sisustuksen kokonaisratkaisujen toimittajana.

Pääkonttorin tavoitteena on luoda houkutteleva ja joustava työpaikka, joka edistää työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia. Input interior loi tasapainoa toimivuuden ja estetiikan välille ja oli mukana luomassa dynaamista työpaikkaa, joka pystyy vastaamaan erilaisiin tarpeisiin.

– Kaikki sisustuksen osat, niin huonekalut kuin kalusteetkin, täyttävät tehtävänsä. Vastaanoton mäntypaneeli yhdistyy samaa materiaalia olevien huonekalujen kanssa parantaen ilmavan sisäänkäynnin akustiikkaa. Samalla tavoin sisustus luo vyöhykkeitä erilaisia työtehtäviä ja yhteistyötä varten. Materiaalien ja värien yhdistäminen toimivuuteen on ollut ratkaisevan tärkeää sisustuksen luomisessa, Linda Jorfors sanoo lopuksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen