Uppsalan kaupungintalo

Sisustus on saanut inspiraationsa Uppsalan kasvillisuudesta – erilaiset kasvit, värit ja muodot muistuttavat kukkaniittyä.
Input interior on vastannut suurelta osin kunnan olemassa olevien kalusteiden kunnostuksesta ekologisten ja taloudellisten resurssien säästämiseksi.

Uppsalan kaupungintalossa vanha ja uusi yhdistyvät nykyaikaisissa työskentelytavoissa ja ainutlaatuisissa suunnittelukonsepteissa. Sisustus on saanut inspiraationsa Uppsalan kasvillisuudesta, ja siitä on tullut monimuotoisuuden symboli, jossa on tilaa kaikille.

Uppsalan keskustassa sijaitsee uusvanha kaupungintalo, josta on tullut kaupungin maamerkki. Talo on rakennettu alkuperäisessä muodossaan 1960-luvulla, ja se on hiljattain remontoitu ja laajennettu tanskalaisen arkkitehtitoimiston Henning Larsenin suunnittelun pohjalta. 26 000 neliömetrin rakennus on mitoitettu jopa 1800 työntekijälle, ja hankkeen koko kertoo siitä, että kyseessä ei ole aivan tavallinen kunnantalo. Kolme julkista sisäänkäyntiä johtavat suoraan atriumiin, jossa on kasvillisuutta ja kävelysillat kauniiseen piharakennukseen.

– Se saa aikaan vaikutelman, että ollaan sekä sisällä että ulkona samaan aikaan. Suuret kutsuvat lasiosat ja vehreät puut tuovat eloisuutta sisätiloihin. Nykyinen talo on vanha ja sen rungoissa on käytetty eri materiaalia kuin laajennetussa osassa. Siksi olemme tehneet paljon työtä suunnittelun parissa voidaksemme integroida eri osat yhteen tyylikkäästi, kertoo Therese Löwstedt sisustuskonseptin takana olevasta Indicum inredningsarkitekter -toimistosta.

Optimoidut työtilat

Uusi kaupungintalo merkitsee uutta aikakautta monille Uppsalan kunnan työntekijöille. Tässä tapauksessa uusi työpaikka on tarkoittanut myös uudenlaista, toimintaperusteista työskentelyä. Pysyvät toimistotilat on korvattu joustavilla työtiloilla.

– Uppsalan kunta on jo aiemmin ottanut useissa kunnan toimistoissa käyttöön toimintaperusteisen työskentelytavan. Tämä tarkoittaa, että työntekijät voivat valita työpisteen työtehtävän perusteella kolmelta eri vyöhykkeeltä. Tarkkaa keskittymistä vaativaan työhön tarkoitettu vyöhyke, jossa voi työskennellä rauhassa. Kohtalaisen tarkkaa keskittymistä vaativaan työhön tarkoitettu vyöhyke, jossa työntekijät voivat työskennellä sekä yksin että yhdessä muiden kanssa, ja vuorovaikutukseen sopiva vyöhyke, jossa on avointa tilaa yhteistyötä varten. Kyseessä on kunnan usean vuoden ajan kehittämä konsepti, jonka olemme nyt ottaneet käyttöön kaikille työntekijöille uudessa kaupungintalossa, kertoo Input interiorin vastaavana myyjänä ja projektipäällikkönä toiminut Magnus Nordelind.

Merkityksellinen väritys

Kansalaispalvelu ja demokratia ovat kaksi avainsanaa, jotka luonnehtivat uuden kaupungintalon suunnittelua. Aukioloaikoina tiloihin mahtuu samanaikaisesti suurempi määrä kävijöitä. Tilat parantavat lisäksi työntekijöiden työympäristöä, kehittävät kaupunkiympäristöä ja tuottavat mahdollisimman pienen ilmastojalanjäljen. Tätä tarkoitusta varten Uppsalan kunta ja Indicum inredningsarkitekter ovat kehittäneet Uppsalan kasvistoon perustuvan ainutlaatuisen värikkään sisustuskonseptin. Kyseessä on konsepti ja visio, jonka toteuttamiseen Input interior on osallistunut.

– Loimme Uppsalan kaupungintaloon jännittävän pohjaratkaisun, jossa talon pohjoisosien sisustusta hallitsevat viileät värit, kuten sininen ja vihreä. Talon eteläosissa näkyvät pääasiassa lämpimät värit keltainen ja punainen. Haluamme verrata taloa kukkaniittyyn, jonka monet erilaiset kasvit, värit ja muodot muodostavat yhdessä kauniin kokonaisuuden. Se kuvastaa talon monimuotoisuutta ja luovuutta, Therese Löwstedt toteaa lopuksi.

– Kaupungin talo, sellainen uudesta kaupungintalosta tulee. Paikka, jossa kaikki uppsalalaiset voivat tuntea olonsa tervetulleiksi ja jossa heidän on helppo saada haluamaansa ja tarvitsemaansa apua. Sisustuksen tavoitteena on myös edistää avoimuutta ja demokratiaa. Uusissa työtiloissa poliitikot ja virkamiehet jakavat tilan, joka on kaikkien ulottuvilla, Uppsalan kunnan projektipäällikkö Anna Malmquist sanoo.

Kiertävä sisustus

Hankkeessa on korostettu kestäviä valintoja. Alusta saakka projektia varten asetettiin korkeat tavoitteet siitä, miten se toteutetaan kestävällä tavalla, ja nyt talokokonaisuus on palkittu BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatilla, joka osoittaa sen olevan kiinteistö, joka edistää vahvasti parempaa ympäristöä. Muun muassa monet osittain kuluneet huonekalut ovat saaneet uuden elämän kiertävän käyttömallin kautta.

– Kunnan nykyisten kalusteiden kierrätys on ollut tärkeä ja laaja osa hanketta. Suoran kierrätyksen ja kunnostuksen avulla kunta on pystynyt säästämään sekä taloudellisia että ekologisia resursseja. Prosessin vastuuhenkilöinä olemme myös hyödyntäneet tilaisuutta vaihtaa pöytälevyt sekä verhoilleet ja maalanneet tuolit niin, että ne sopivat talossa olevaan väripalettiin, Magnus Nordelind kertoo.

Talon vanhassa rungossa on laadukkaista materiaaleista valmistettu perustus. Peruskorjauksen aikana on säilytetty ajalle tyypillisiä sisustusyksityiskohtia, kuten marmoriportaat, koristevalaisimet ja tiikkipuiset ikkunakehykset. Talon arkkitehtonisen arvon säilyttämiseksi olemme käyttäneet laadukkaita materiaaleja myös talon uusissa osissa.

– Olemme toimittaneet laadukkaita huonekaluja hyvään hintaan ja niiden ero halpoihin huonekaluihin on merkittävä. Kaikille osapuolille kestävyys on ollut tärkeä näkökohta, jossa huonekalujen laatu on keskeinen tekijä. Haluamme käyttää kestäviä materiaaleja, joiden käyttöikää voidaan pidentää kunnostuksella. Se on säästöä tulevaisuutta ajatellen, Magnus Nordelind toteaa lopuksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen