Aurum

Avoimet tilat ja luonnolliset materiaalit, joita korostavat messinkielementit eri puolilla rakennusta.
Luentosalit ja opetustilat on nimetty kemiallisten alkuaineiden mukaan.

Yhdellä Turun seitsemästä kukkulasta sijaitseva Aurum on innovatiivinen kestävän kehityksen hanke, jossa korostui käyttäjälähtöinen suunnittelu.

Aurum on Turun Yliopistonmäelle valmistunut uusi näyttävä yliopistorakennus, jonka pääkäyttäjinä ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Rakennus sijoittuu historialliseen Turun Tuomiokirkon miljööseen. 

Uusi rakennus moderneine laboratorioineen on integroitunut kaupunkirakenteeseen julkisivun materiaalilla, rytmillä ja sävyillä, jotka pohjautuvat Aarne Ervinin 1950-luvulla suunnittelemiin yliopistorakennuksiin.

Näyttävä pääsisäänkäynti toivottaa vieraat tervetulleeksi – lämpimän sävyinen lämpökäsitellystä männystä valmistettu puurimoitus jatkuu koko rakennuksen läpi porrastuvassa atriumissa. Opastekirjaimet, ovenkahvat ja tuolinjalat ovat messinkiä, jonka väri muistuttaa kultaa peilaten rakennuksen nimeä.

Uudisrakennuksen nimeämiseksi järjestettiin kilpailu, johon saatiin runsaasti ehdotuksia. Valittu latinankielinen nimi Aurum – kulta heijastuu myös tilojen materiaalivalinnoissa. Luentosalien ja opetustilojen nimet peilaavat vastaavasti kemiallisia alkuaineita.

Muuntojoustava tilaratkaisu

Kohteessa korostui käyttäjälähtöinen suunnittelu ja yliopiston henkilökunta osallistettiin tiiviisti tilojen suunnitteluun. Uudet muuntojoustavat tilat mukautuvat moninaiseen työskentelyyn ja opiskeluun. Kaikille avoimet opiskelija-lounget, ravintola- ja kahvilaympäristöt, istuskeluportaat ja erilaiset kalusteryhmät mahdollistavat erilaiset kohtaamiset ja yhdessä tekemisen. Monet kalusteista on varustettu esimerkiksi pyörillä, joka mahdollistaa kalusteiden siirrot tarvittaessa paikasta toiseen.

– Tilat on suunniteltu muuntojoustaviksi ajan hengen mukaisesti. Monitilaympäristössä on työskentelytilojen lisäksi runsaasti erilaisia vetäytymis- ja ryhmätyötiloja, kertoo arkkitehti Piia Viitanen ARCO / Aihio Arkkitehdeiltä.

Ympäristövastuullisuus

Aurumin suunnittelussa ekologisilla arvoilla on ollut suuri merkitys ja niiden mukaisia ratkaisuja toteutettiin laajasti. Maaenergiajärjestelmä tuottaa rakennukseen lämpöä ja viilennystä. Lisäksi rakennuksen katolle on asennettu aurinkopaneelit.

Ympäristö huomioitiin myös sisustus- ja materiaalivalinnoissa. Input interior vastasi neuvottelutilojen, aula- ja lobbytilojen sekä ravintola- ja kahviotilojen sisustuksen hankinnoista, toimituksista ja asennuksista projektin kestävän kehityksen vaatimusten mukaisesti. Aurum on kestävän kehityksen mukainen hanke ja sille on myönnetty Breeam-luokituksen Excellent-tason arvosana suunnitteluvaiheesta ja toteutuksesta.

– Oli mahtavaa olla mukana tässä kestävän kehityksen mukaisessa Breeam-hankkeessa, kertoo myyntipäällikkö Jouni Kyllönen Input interiorilta Turusta.

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen