Uranienborg skole

Joustavan sisustuksen avulla koulun rajallinen pintaala voidaan hyödyntää maksimaalisesti. Luokkahuoneiden ulkopuoliset, aiemmin vailla funktiota olleet tilat voidaan nyt hyödyntää pedagogiseen toimintaan.

Kunkin oppilaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja koulutilojen tehokas hyödyntäminen olivat toivelistan kärjessä, kun Uranienborg skolanin kauan odotetun remontin ja laajennuksen aika koitti.

Uranienborg skola sijaitsee Oslossa Frognerin kaupunginosassaja sulautuu harmonisesti ympäröivään arkkitehtuuriin. Kaunis koulu, jossa on tiiliseinät ja korkea katto, on rakennettu useissa vaiheissa. Vanhin rakennus on 1800-luvun lopulta. Viimeisin laajennus valmistui juuri ennen kouluvuoden alkua 2019.

Yhdistetyssä peruskoulussa ja lukiossa on nyt tilaa 870 oppilaalle. Opiskelijamäärän kasvaessa Futhark Arkitekter -yritys sai tehtäväkseen tehostaa nykyisten tilojen käyttöä ja rakentaa uusi lisärakennus. Pienentämättä kuitenkaan alueen ulkoympäristöä. Tuloksena oli älykäs ja mielenkiintoinen sisustusratkaisu, jossa osittain maanalainen liikuntahalli sijaitsee Nordal Rolfsenin Plass -kentän alla.

Kalusteita erilaisiin tarpeisiin

Luokkahuone on oppilaan tärkein työpaikka, jossa ergonomia ja toiminnallisuus ovat onnistuneen sisustuksen avain.

– Projektin alussa oppilaille annettiin mahdollisuus testata koulun kalusteita tietyn ajan voidaksemme arvioida, mitä mieltä he olivat sisustuskonseptista. Kuuntelemalla sekä oppilaita että pedagogeja voidaan ottaa huomioon heidän erilaiset tarpeensa, sanoo Joachim Johnsplass, vastaava myyjä ja projektipäällikkö Input interiorista, joka vastasi projektinhallinnasta sekä toimitti ja asensi kaikki Uranienborg skolanin kalusteet.

Myös luokkahuoneiden ulkopuolella olevat tilat on sisustettu pedagogista toimintaa varten. Luomalla oppimisympäristöjä ja toimintoja tiloihin, jotka eivät ole aiemmin täyttäneet tätä funktiota, koulun kapasiteetti voitiin hyödyntää maksimaalisesti. Kirjastoon on esimerkiksi luotu pieniä soppeja ja muita rauhallisia alueita, joihin opiskelijat voivat vetäytyä joko yksinään tai ryhmissä työskennelläkseen rauhassa.

Joustava sisustus

Harmonisen sävyinen sisustus auttaa luomaan viihtyisän ja turvallisen ympäristön sekä oppilaille että opettajille. Kun tilaa on rajoitetusti, joustava kalustus on avain tilojen toimivaan yhteiskäyttöön.

 – Olemme investoineet joustavaan, arkea helpottavaan sisustukseen. Valitsimme huonekaluja, jotka voidaan helposti siirtää esimerkiksi isoja kokouksia tai vanhempainiltoja varten, kertoo Zinc sisustusarkkitehtien sisustusarkkitehti Marte Leinaes Torneby.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen