Hotel Torni

Kirjautuessamme sisään Solo Sokos Hotel Torniin Helsingissä edessämme on matka 1900-luvun arkkitehtonisten tyylien läpi ja mahdollisuus kulkea maailmankuulujen taiteilijoiden, kuninkaallisten ja presidenttien jalanjäljissä.

Chicagon ja New Yorkin 1920-luvun rakennusihanteen ja erityisesti sille tyypillisen korkeuden inspiroimana arkkitehtiduo Jung & Jung suunnitteli hotellin Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi. Vuonna 1931 avatusta Hotelli Tornista tuli suomalaisen arkkitehtuurin edelläkävijä, joka muutti perusteellisesti Helsingin kaupungin siluettia. Kun viereinen rakennus myöhemmin yhdistettiin hotelliin, alkuperäistä art deco -sisustusta täydennettiin jugendilla ja vieraille tarjottiin laajempi näkymä 1900-luvun tyylikausiin.

Vuosien saatossa hotellin ainutlaatuiset sisätilat eivät ole houkutelleet ainoastaan paikallisia arvohenkilöitä. Yhdysvaltain presidentti Herbert Hoover, maailmankuulu taiteilija Josephine Baker, James Bond -tähti Roger Moore ja Ruotsin prinssi Bertil ovat muutamia hotelliin kirjautuneita kuuluisuuksia.

Hotelli Torni on viime vuosina käynyt läpi uudistuksen, ja arkkitehtuuriseen perintöön on lisätty uusia elementtejä, jotka ovat antaneet hotellille kansainvälisen statuksen.

– Uudet tilat eivät heijasta tietyn aikakauden museota, vaan ovat pikemminkin moderni tulkinta Tornin historiasta. Alkuperäiset yksityiskohdat, kuten kaakeliuunit, marmorilattiat, kupoli-ikkunat ja seinämaalaukset, on entisöity ja yhdistetty moderneihin elementteihin luomaan punaisen langan hotellin sisustukseen, kertoo Creative Director Joanna Laajisto Studio Laajistolta, joka vastasi Hotelli Tornin hotellihuoneiden ja käytävien suunnittelusta.

Ravintolatilojen sisustus

Vuosien varrella kulinaristisilla kokemuksilla on aina ollut hotellissa tärkeä rooli. Juomien salatarjoilusta kanta-asiakkaille kieltolain aikana ja Suomen ensimmäisen irlantilaisen baarin avaamisesta ensimmäisen kerroksen uusimpaan OR Restaurant -ravintolaan. Ravintola, jonka seiniä koristavat nykytaide ja Le Corbusier’n Lampe de Marseille ja, jonka sisustuksen maanläheinen beigen, okran, ruskean ja vaaleansinisen paletti luo ensiluokkaisen tunnelman. Värit, jotka peilaavat kala- ja kasvispainotteisen modernin brasserien menua.

–Tyylien kerroksellisuudella ja värien käytöllä luotiin OR nimeä kantavaan brasserie-viinibaariin boheemia tunnelmaa, kertoo Co-founder, Senior Designer Eva-Marie Eriksson, joka yhdessä tiiminsä kanssa vastaa Fyran hotelli- ja ravintolakohteiden suunnittelusta. Hotelli Tornissa Fyran kädenjälkeä ovat ravintola, baarit sekä vastaanottotilat.

Kerrosta ylempänä sijaitsevan American Barin tunnelma ammentaa 1930-luvulla kukoistaneesta art decosta.

– American Bar siirrettiin remontin yhteydessä takaisin alkuperäiselle paikalleen hotellin lasikupolin alle ja nyt sama kupolin muoto on jäljennetty näyttävästi baaritiskiin. Baarin salaperäistä ja eleganttia tunnelmaa täydentävät Paavo Tynellin valaisimet, jatkaa Eva-Marie Eriksson.

Hotellin valoisimmat tilat löytyvät ylimmästä kerroksesta ja Ateljee Barista, joka rakennettiin alun perin zeppeliinien laskeutumispaikan viereen. Ajatuksena oli, että ilmalaivan matkustajat voisivat helposti pysähtyä cocktailille ennen lentoa. Ilmalaiva jäi laskeutumatta, mutta kulkuaukko katolle on olemassa vieläkin. Baarin hienostunut sisustus on valittu huolella, jotta se antaa tilaa sekä taiteelle että panoraamanäkymille yli kaupungin.

Input interior on toimittanut osan hotellihuoneiden ja ravintolatilojen huonekaluista sekä sisustustuotteista. Avain alkuperäisen konseptin toteuttamisessa oli projektiryhmän tiivis yhteistyö sisustusarkkitehtien kanssa sekä Input interiorin laaja brändiverkosto.

– Hotelli Torni on pitkään ollut Helsingin maamerkki ja sillä on itsestään selvä paikka kaupungin kulttuurihistoriassa. Oli jännittävää olla mukana monimuotoisessa projektissa, jossa huomioitiin erilaiset ympäristöt, tuotteet ja toiminnot ainutlaatuisen vierailijakokemuksen luomiseksi, päättää Account Manager Janne Härmä Input interiorilta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen