Haymarket

Ruusukultaa, puulattioita ja erikoissuunniteltuja tapetteja. Haymarket tarjoaa leikkisiä värivalintoja, geometrisia kuvioita ja optimistista art décoa.

Scandicin Haymarket on unohtumaton hotelli, mikä käy ilmi heti, kun jalkasi uppoavat sisääntulon paksuun mattoon.

Täällä astut suoraan 1920-luvulle. Sisustus huokuu optimismia, glamouria ja uskoa tulevaisuuteen – art décoa parhaimmillaan. Ajalle ominaiset piirteet sopivat yhteen modernien yksityiskohtien, kuten vihreän marmorin, lämpimien metallien ja puuterimaisten pastellien kanssa.

Mutta kuinka PUB:n historiallinen, vanha tavaratalo muutettiin suureksi hotelliksi, joka flirttailee menneisyyden, nykyisyyden, suureellisuuden ja leikkisyyden kanssa Greta Garbon mystiikalla kuorrutettuna – punaista lankaa menettämättä?

Kontrastia luovia tyylejä

Voidaksemme vastata tähän kysymykseen, käännyimme arkkitehti- ja suunnittelutoimisto Koncept Stockholmin Ann Maria Ekrothin puoleen. Luovana johtajana hän teki läheistä yhteistyötä Scandicin kanssa ja toteutti Haymarket-hotellin idean Input interiorin tuella.

– Paikan päältä inspiraationsa saava sisustus, joka uskaltaa sekoittaa tyylejä, kestää aikaa ja on mielenkiintoisempi. Olemme tehneet kovasti työtä kontrastien luomiseksi. Nostamalla esiin art décon geometriset muodot ja kuviot modernien huonekalujen muotoilussa olemme onnistuneet luomaan yhtenäisen kokonaisuuden.

Haymarketin värimaailma on saanut vaikutteita julkisivun roosasta värisävystä. Mutta paikantaaksemme sinisen kontrastivärin lähteen meidän on katsottava ulos ikkunasta kohti Konserttitalon taivaansinistä julkisivua. Rakennukseen ja rakennuksen alkuperään tiiviimmän yhteyden luomiseksi monia alkuperäisiä yksityiskohtia on entisöity.

– Pieni, mutta erittäin tärkeä yksityiskohta, joka yhdistää ja korostaa sisustusta, on 1920-luvun tavaratalon mukaan luodut art déco -tyyppiset porraskaiteet. Yhdessä modernien kalusteiden, kuten sisääntulon suuren digitaalisen näytön kanssa ne yhdistävät menneisyyden ja nykyisyyden, kertoo Ann Marie Ekroth.

Dramaattinen inspiraatio

Greta Garbon värikäs historia tuo Haymarket-hotellin sisustukseen vielä toisen ulottuvuuden. Garbon ura hattumallina 1920-luvun PUB-tavaratalossa tuo projektiin mukaan elokuvamaailman, sillä hotellin hienovaraiset yksityiskohdat ovat saaneet innoituksensa elokuvien lavastuksesta. Kauhuelokuvien klassikko The Shining toimi inspiraationa hotellin käytävämattojen kuvioinnille, kun taas Ingrid Bergmanin romanttisen menestysdraaman Casablanca ihastuttava palmunlehtikuvio piristää karibialaishenkistä Americain -baaria.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen