Segerstedthuset

Talo puiston keskellä. Näin kuvataan Uppsalan kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitsevan Segerstedthusetin konseptia. Ympäröivä kasvillisuus ja julkisivun geometriset muodot ovat symbioosissa sisustuksen kanssa.

Uppsalan kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitsevan Segerstedthusetin runko on kulmikas. Se on luonut perustan modernille muotokielelle, joka seuraa kävijää myös rakennuksen sisätiloihin. Tänne on koottu saman katon alle yli 600 Uppsalan yliopiston johto- ja hallintohenkilöä. Aiemmin he olivat jakautuneet yhdeksään eri paikkaan ympäri kaupunkia.

– Talo ja sisustus ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Julkisivun moderni muotokieli jatkuu sisällä ja luo siten kokonaisuuden, sanoo Kristin Östberg Indicum-arkkitehtitoimistosta, joka Uppsalan yliopiston toimesta toteutti Segerstedthusetin sisustuksen yhdessä Input interiorin kanssa.

Geometrisia ja luonnollisia vaikutteita

Talon sydämessä on avoin ja valoisa atrium sekä kaunis portaikko, joka yhdistää kerrostasot toisiinsa. Täällä riittää vilskettä ja vilinää. Selkeästi merkityt kulkureitit johtavat sosiaalisiin tiloihin, kuten loungeihin, neuvotteluhuoneisiin ja kahviasemille. Hiljaisuutta vaativat työtilat on sijoitettu kauemmaksi talon siipiin.

Julkisivun veistoksellinen ja graafinen muotokieli on poimittu myös huonekaluihin ja on nähtävissä muun muassa siinä, miten neuvottelupöydissä on käytetty valokuvapainatuksia ja ristivaneria.

– Rakennus on kolmionmuotoinen, ja monissa huoneissa on teräviä kulmia. Päädyimme tulkitsemaan ja kehittelemään konseptia entisestään käyttämällä myös kalusteissa ja tekstiileissä geometrisia muotoja. Samalla tiedostamme, että neliömäisistä muodoista poikkeaminen hankaloittaa tiloissa suunnistamista. Ratkaisimme ongelman värikoodaamalla eri kerrokset tehosteväreillä, Kristin Östberg kertoo.

Projektin perustana ovat vihreät sävyt, jotka viittaavat rakennusta ympäröivään kasvitieteelliseen puutarhaan ja puistomaiseen konseptiin. Kalusteissa, lattioissa, neuvotteluhuoneissa ja kokoustiloissa on käytetty muita perusvärejä: punaista, sinistä ja keltaista. Myös materiaalit flirttailevat luonnon ja ulkoilmaelämän kanssa. Kivilattiat ja villamatot luovat miellyttävän vaikutelman, ja runsaalla tammen käytöllä on luotu ajaton tunnelma. Tällä klassisella puulajilla on materiaalina myös tietynlaista arvokkuutta, joka vastaa Uppsalan yliopiston profiilia. Puistomaisen konseptin viimeistelevät suuret kasviseinät, jotka parantavat myös sisäilmaa.

Tulevaisuuden turvaa

Yliopiston johto päätti, että Segerstedthusetiin tulisi kaikentyyppisiä työpisteitä. Täältä löytyy erillisiä työhuoneita, avokonttoreita sekä monitilatoimistoon perustuvia osastoja. Rakennuksen pohjaratkaisu mahdollistaa myös koko talon muuttamisen monitilatoimistoksi.

– Jos tulevaisuudessa halutaan siirtyä kokonaan monitilatoimistoon, se on mahdollista ilman lisärakentamista. Työhuoneet voivat toimia yhtä hyvin neuvotteluhuoneina, ja talosta löytyvät jo kaikki yhteiset tilat, kuten vaatesäilytystilat, henkilökohtaiset säilytyskalusteet ja kahvila. Ratkaisut on tehty tulevaisuus silmällä pitäen, Kristin Östberg toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen