SEB Helsinki

Portaat toimivat linkkinä eri kerrosten välillä ja vahvistavat yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
Kokoustiloissa on avoin ilmapiiri, joka kannustaa vuoropuheluun.

SEB-pankin pääkonttori sijaitsee Helsingin keskustassa arvorakennusten ja vehreän Esplanadin puiston ympäröimänä. Tilojen sisustus ilmentää toiminnan palvelulähtöisyyttä ja vahvaa yhteishenkeä.

SEB:n modernit tilat on suunniteltu joustavasti tukemaan liiketoimintaa tänään ja tulevaisuudessa. Eri yksiköitä kannustetaan keskinäiseen yhteistyöhön, mikä auttaa luomaan suotuisat olosuhteet ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Vuorovaikutukseen sekä pankkiasiakkaiden että 350 työntekijän välillä.

Teemana yhteenkuuluvuus

Konsepti on hakenut inspiraatiota pohjoismaisesta kylästä, jonka joustava, yhteen hioutunut yhteisö ilmentää vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tähän leppoisaan mielikuvaan perustuu SEB:n avoimuus, laatu ja palvelulähtöinen työ, jossa työntekijät pyrkivät kohti yhteisiä tavoitteita.

– Teema on nähtävissä koko rakennuksen sekä toiminnallisissa että visuaalisissa ratkaisuissa, sanoo Leea Åberg Gullstén-Inkinen arkkitehtitoimistosta, joka suunnitteli sisustuksen SEB:n toimesta yhteistyössä Input interior kanssa. Hän jatkaa:

– Olemme käyttäneet esimerkiksi podeja, eli pieniä työskentely- ja puhelinkoppeja, jotka luovat avoimeen toimistoon häiriöttömiä tiloja. Lisäksi podit jakavat toimistotilat pienempiin alueisiin, jotka erottuvat selkeästi toisistaan erilaisten äänenvaimennuslevyjen ja värikoodien avulla. Tarkkaan jaetut työskentelyalueet muistuttavat kylän keskustaa ympäröiviä viljapeltoja.

Vertikaalinen yleiskuva

SEB:n uusien tilojen tärkein yksittäinen elementti on vaikuttava portaikko. Se on kuin pystysuora katu, joka yhdistää rakennuksen kerrokset toisiinsa ja mahdollistaa tilan joustavan käytön.

Portaikosta käsin saa yleiskuvan talon tiloista ja toiminnoista. Ensimmäisessä kerroksessa on esteetön vastaanotto ja mukava lounge asiakkaita ja vieraita varten. Täältä löytyy myös tilavia kokoushuoneita ja monikäyttöinen konferenssitila, johon mahtuu yli 100 henkilöä. Toisessa kerroksessa on viihtyisä kahvila, joka soveltuu taukopaikaksi, ja kolmannen kerroksen ravintola toimii paitsi ruokalana myös työskentely- ja kokoustilana. Ylimmät kerrokset 4–6 on varattu työpisteille, joissa on käytetty erilaisia väriteemoja.

– Koemme konttorin ilmentävän SEB:n henkilöstöä, joka työskentelee asiakkaiden kanssa ja pyrkii kohti yhteisiä tavoitteita niin hyvinä kuin haastavinakin aikoina, Leea Åberg toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen