Regionens Hus

Rakennuksen lasipinnat ja teräsrakenteet sekä sisustuksen luonnonmateriaalit, pääasiassa puu, muodostavat tasapainoisen yhdistelmän.
Monitilatoimisto toteutetaan toimintaan mukautetussa työympäristössä.

Saman katon alle, 13 000 neliömetrin tiloihin koottiin 1 500 työntekijää 15 eri hallintoyksiköstä. Göteborgin Regionens Husissa yhteisten hallinnollisten tilojen ja monitilatoimiston tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta ja saumatonta yhteistyötä. Toimistotilat heijastavat alueen arvoja houkuttelevasta, modernista työpaikasta, joka on kaikkien käytettävissä.

Uusi tummanvihreästä lasista valmistettu 15-kerroksinen rakennus muodostaa vastakohdan etualalla olevan valkoisen, entisöidyn asemarakennuksen kanssa. Rakennukset erottuvat toisistaan ja korostavat selkeästi toistensa ainutlaatuista ulkomuotoa sympaattisena uuden ja vanhan sekoituksena.

Uuden Regionens Husin on suunnitellut White Arkitekter, joka on inspiroitunut Länsi-Götanmaan vihreistä maisemista. Rakennus on ensimmäinen suurhankkeista, jotka tulevat muodostamaan uuden kaupunginosan keskusaseman ja Götajoen väliin. Abako Arkitektkontor on suunnitellut kaikki projektin irtokalusteet. Sisustus yhdistyy julkisivuun heijastaen alueen luontoa värien ja vesistöjen muodossa.

Viestintä ja suunnistaminen

Regionens Husissa 1500 työntekijää 15 eri hallintoyksiköstä sijoittuu saman katon alle. Monitilatoimisto toteutetaan toimintaan mukautetussa työympäristössä. Toiminnan tehostaminen edistää sekä työskentelytapoja että taloutta ja ympäristöä.

– Olemme perehtyneet tarkasti tunnuslukuihin hyödyntääksemme tilat optimaalisesti. Henkilöiden määrä rakennuksessa voi vaihdella suuresti, joten on tärkeää luoda ympäristö, jossa jokainen työntekijä löytää päivän tehtäviin sopivan työpisteen. Sisustuksen tulisi olla houkutteleva ja viihtyisä riippumatta siitä, kuinka monta ihmistä tilassa työskentelee, sanoo projektista vastaava Abakon sisustusarkkitehti AnneMerete Sørensen.

Regionens Husissa ei ole vaikeaa löytää työpistettä, sillä valittavissa on jopa 2 500 istumapaikkaa, vaan haasteena on löytää sopiva paikka, jonka kalusteet ja sisustus tukevat työskentelyä. Siksi suunnistaminen on ollut keskeinen osa projektia.

– Olemme pyrkineet helpottamaan rakennuksessa suunnistamista vaaka- ja pystysuunnassa. Jokaisessa kerroksessa on kolme monitilatoimistomallin mukaista  toimintaperusteista työskentelyvyöhykettä, joiden värimaailma ja kalustekonsepti edustavat Länsi-Götanmaan erilaisia vesistöjä ja luovat tunnistettavan ilmeen.

Vesistöt symboloivat viestintää ja muodostavat projektin kolme työskentelyvyöhykettä, jotka erottuvat selkeästi toisistaan värein ja toiminnoin, jotka tukevat vyöhykkeellä suoritettavia töitä. Toimisto koostuu Joki-vyöhykkeen vilkkaista, yhteistyötä tukevista tiloista, Puro-vyöhykkeen rauhallisista, itsenäiseen työskentelyyn sopivista työpisteistä sekä Järvi-vyöhykkeestä, joka soveltuu keskittymistä vaativaan hiljaiseen työhön.

Rakennuksen pystysuora rakenne on saanut inspiraatiota kanavan ympärillä olevasta Göteborgin puistoympäristöstä. Sen alaosan siniset sävyt symboloivat vettä ja yläosan vihreät sävyt muodostavat metaforisen puunlatvuksen. Pystysuora värimaailma erottaa rakennuksen kerrokset toisistaan. Värejä on näkyvissä pääasiassa verhoissa ja kerrosten loungetiloissa, jotka keskittyvät portaikkojen ja hissien ympärille. Lounget toimivat työpisteinä erilaisia toimintoja varten ja ovat tärkeitä tiloja työntekijöiden yhteenkuuluvuuden ja identiteetin luomiseksi.

– Päätimme tuoda luonnon toimistotiloihin. On tieteellistä näyttöä siitä, että luonto auttaa luomaan terveyttä edistävän työympäristön, jossa työntekijät viihtyvät ja tuntevat olonsa turvalliseksi, AnneMerete Sørensen sanoo.

Sekoitus vanhaa ja uutta

Input interior on ollut mukana toteuttamassa Abakon sisustuskonseptia. Göteborgin Input interiorin projektipäällikkö Cathrine Wassén on vastannut kaikkien uusien sisustustuotteiden hankinnasta, toimituksesta ja asennuksesta. Yli 60 prosenttia projektin kalusteista koostuu aiempien toimitilojen sisustuksista.

– Sisustus on yhdistelmä kierrätettyä ja uutta, mikä on hyväksi projektin taloudelle ja kestävälle kehitykselle ja luo myös osaltaan elävän ympäristön, Cathrine Wassén sanoo.

Rakennuksen lasipinnat ja teräsrakenteet sekä sisustuksen luonnonmateriaalit, pääasiassa puu, muodostavat tasapainoisen yhdistelmän. Huonekaluihin on suurelta osin käytetty saarnia, koska se sopii hyvin yhteen rakennuksen tammipintojen kanssa.

– Olen ylpeä siitä, kuinka koko projekti korostaa pohjoismaista kulttuuriperintöämme monien paikallisesti valmistettujen huonekalujen, sekä uusien että kierrätettyjen, ansiosta. Käytimme paljon puuta ja hillittyjä luonnonvärejä, jotka kulkevat käsi kädessä koko projektissa saaden kuitenkin väistyä tieltä tietyissä osissa, kuten loungeissa ja oleskelutiloissa. Sisustuskonsepti on esteettisesti kestävä ja kalusteet ikääntyvät arvokkaasti. Projekti heijastaa tyyliä eikä trendiä, sanoo AnneMerete Sørensen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen