Mölndalin kaupunginkirjasto

Eurobibin hyllyjärjestelmä esittelee kirjat, lehdet ja muun median sekä perinteisillä että innovatiivisilla tavoilla.
Nuorten osastolla on Hyllteknikin hyllyt, joiden eriväriset komponentit luovat jännittäviä kontrasteja. Erikoisvalmistetuilla telttarakenteilla on tarkoitus luoda huoneita keskelle huonetta.

Kun Mölndalin kaupunginkirjasto siirtyi uusiin tiloihin, tavoitteena oli luoda avoin kohtaamispaikka, jonne jokainen on tervetullut nauttimaan sekä lukemisesta että luovasta toiminnasta.

Göteborgin vieressä sijaitsevan Mölndalin kunnan väestönkasvu on johtanut useisiin uusiin projekteihin kaupungin keskustassa. Yksi näistä toteutui, kun kaupungin kirjasto siirrettiin uusiin tiloihin.

Fredblad arkitekter suunnitteli sekä uuden kirjaston sisä- että ulkotilat keskittyen luomaan valoisan ja elinvoimaisen tilan. Sisä- ja ulkotilojen välinen raja hämärtyy suuren lasisen julkisivun ansiosta, mikä houkuttelee vierailijoita sisään. Rakennuksen kaksi kerrosta nivoutuvat yhteen keskiosan portaikolla, josta avautuu kävijöille laaja näkymä koko kirjastoon. Toisessa kerroksessa on New Order Arkitektur -toimiston suunnittelema nuoriso-osasto, erityinen luku- ja aktiviteettinurkkaus. Värikäs ympäristö ja tilavat ratkaisut sopivat erinomaisesti ryhmätyöskentelyyn, pelaamiseen tai hiljaiseen lukemiseen.

Vuorovaikutuksen paikka

Uuden kirjaston pyrkimyksenä oli luoda kohtaamispaikka kaikenikäisille vuorovaikutusta ja sosiaalista toimintaa varten. Täällä on runsaasti tilaa luovalle toiminnalle, kuten käsitöille, teatterille ja työpajoille.

– Digitalisoinnin myötä monet ovat uskoneet, että kirjastojen aika on ohi. Olemme kuitenkin tehneet useita projekteja kirjastojen kanssa ja koemme, että tilanne on päinvastoin. Eri-ikäiset ihmiset käyttävät kirjastoa: pänttäävistä opiskelijoista tuoreisiin vanhempiin, jotka tulevat nauttimaan kupin kahvia. Kirjastoilla on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä kohtaamispaikkana, sanoo Input interiorin myyjä ja projektipäällikkö Anna Mark-Ljungqvist, joka vastasi kirjaston sisustuksen hankinnasta, toimituksesta ja asennuksesta.

Kestävä tulevaisuus

Rakennukselle on ominaista kestävät ratkaisut, joiden arkkitehtuuri, materiaalit ja sisustus kestävät aikaa.

– Projektissa oli tärkeää varmistaa, että kirjasto on tulevaisuuden kannalta kestävä, ja sisustusta on voitava muokata vastaamaan tulevia tarpeita ja mukauttaa digitaalisiin työtapoihin. Tämän vuoksi esimerkiksi istuimet ja pöydät on varustettu pistorasioilla ja USB-porteilla, Anna Mark-Ljungqvist kertoo.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen