K-Kampus

Ajatus K-Kampuksesta syntyi, kun Suomen suurin vähittäiskaupan ketju Kesko tarvitsi uuden pääkonttorin. Skandinaavinen ja ajaton rakennus, joka on suunniteltu seuraavan 100 vuoden käyttöön. Henkilöstön hyvinvointi oli yksi keskeisistä tavoitteista suunnitteluprosessissa Suomen parhaan vierailijakokemuksen luomisen ohella.

Sisääntulo K-Kampukselle on poikkeuksellisen upea – massiivinen, mutta samanaikaisesti lämmin ja kutsuva. Helsingissä sijaitsevan toimitilan 37 000 neliömetrin keskiössä on käyttäjäkokemus. Sisustus on skandinaavisen valkoinen ja raikas, jota täydentävät tammipinnat ja pehmeät värisävyt.

– Tavoitteena oli luoda kutsuva tunnelma henkilöstölle ja vieraille jo aulatiloissa. Sisääntulon tulee olla inspiroiva, sanoo sisustusarkkitehti Samuli Hintikka Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:lta, joka on suunnitellut osan K-Kampuksen sisääntulokerroksesta.

Muuntojoustavat ratkaisut

Kaikki sisääntulokerroksen julkiset tilat ovat monikäyttöisiä ja toimivat myös henkilökunnan kohtaamistiloina. Kerroksessa on mm. Suomen luonnon inspiroima palvelulounge, K-Café ja ravintola, joka toimii myös henkilöstön työskentely- ja tapaamispaikkana. Keskon kolme liiketoiminta-aluetta – päivittäistavarakauppa, rakentamisen ja talotekniikan kauppa ja autokauppa – esitellään vieraille myös sisääntulokerroksessa. Keskon päivittäistavarakauppaa esitellään esimerkiksi ensiluokkaisessa mediakeittiössä, jota hyödynnetään myös erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin.

Rakennuksen keskiössä on atrium. Henkilöstö voi nauttia ja työskennellä luonnonvalossa valtavilla portailla, jotka johtavat aulatiloista henkilökunnan työtiloihin. 

– Tuntuu erityisen hienolta palata projektin tiloihin käyttöönoton jälkeen. Upeaa nähdä, miten kaikki tilat ovat aktiivisesti käytössä. Vihreä kasviseinä, portaikko ja muu upea sisääntulokerroksen ympäristö viestivät yrityksestä, joka ottaa huomioon henkilöstön viihtyvyyden ja hyvinvoinnin, sanoo Riikka-Maria Slotte, joka on toiminut kohteen myyjänä ja projektipäällikkönä Input interiorilta.

Yksilölliset mahdollisuudet

Yli kolme vuotta kestäneeseen hankkeeseen osallistettiin henkilöstöä laajasti aina toimintatapamuutoksen rakentamisesta työkerrosten toimivuuden suunnitteluun.

K-Kampukseen on muuttanut 1 800 työntekijää kahdeksasta aiemmasta toimipaikasta ja työkulttuurin muutos on ollut iso.  Uuden monitilatoimiston jokaisessa kerroksessa on kolme erilaista aluetta aina hiljaisista tiloista avoimiin kohtaamistiloihin, mistä työntekijät voivat valita vapaasti työskentelypaikkansa työn tarpeen mukaan.

Lisäksi tiloissa on 100 eri neuvottelutilaa sisäisiin ja ulkoisiin kokouksiin hyödynnettäväksi, sekä 100 vetäytymistilaa pienpalavereihin ja luottamuksellisen työn tarpeisiin. Työkerrosten teemoitetut työkahvilat toimivat työskentely- ja taukopaikkoina niin henkilöstölle kuin vieraidenkin kohtaamisiin, kertoo Keskon työympäristön muutoshankkeesta vastannut, ja nykyisin Keskon työympäristöpalveluista ja työympäristön kehittämisestä vastaava Hanna Laavainen.

JKMM Arkkitehdit vastasi rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta sekä työtilojen sisustussuunnittelusta. Sisustusarkkitehti Elina Niemi, joka vastasi yhdessä Paula Salosen kanssa työtilojen sisustussuunnittelusta, kertoo suunnitteluprosessin tavoitteena olleen viihtyisän ja kutsuvan työpaikan luominen. Yli 200 työntekijää olivat myös aktiivisesti mukana suunnitteluprosessissa – workshopeissa ja erilaisissa keskusteluissa.

– Mukavuus, käytännöllisyys ja kotoisan tunnelman luominen ohjasivat materiaalivalintoja. Viherkasveilla ja valaistuksella on ollut myös merkittävä rooli suunnitteluprosessissa. Yleisvalaistukseen on yhdistetty viihtyisiä kohdevalaisimia luomaan tilaan sopivaa tunnelmaa.

Ajattomuutta trendikkyyden sijaan

Keskon toiveen mukaan tilojen designin tulisi olla ajaton ja kestää seuraavat 100 vuotta. Viimeisimpien trendien sijaan tilaan valittiin luonnollisia materiaaleja ja pehmeitä värisävyjä. Skandinaavinen muotoilu ja puupinnat yhdistävät työskentelyalueet yleisiin tiloihin K-Kampuksella hienostuneella ja tyylikkäällä tavalla.

– Työtiloissa jokaisella kerroksella on oma erilainen värityksensä, joka luo harmonisen ja rauhallisen tunnelman ensiluokkaisten materiaalien kanssa. Monissa projekteissa työtiloihin ei satsata yhtä paljon kuin julkisiin tiloihin. K-Kampus poikkeaa tästä, työtiloihin on todella satsattu, sanoo Paula Salonen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen