Ica

The activity-based office is designed to encourage collaboration and spontaneous meetings.
Bright materials are combined with colourful accents inspired by the ICA supermarkets.

ICA Groupin uusi pääkonttori Arenastadenissa Solnassa on moderni monitilatoimisto, jossa ekoajattelu on huomioitu jokaista yksityiskohtaa myöden.

Ruotsalaisen vähittäiskaupan ICA Groupin uusi ympäristösertifioitu pääkonttori sijaitsee seitsemän kerroksisessa talossa Mall of Scandinaviaa vastapäätä. Projektin tavoitteena oli helpottaa yhteistyötä Ica Groupin yhtiöiden sekä toimintojen välillä ja uusiin tiloihin on nyt muuttanut henkilökuntaa neljästä Tukholman alueen entisestä toimitilasta.

Uuden rakennuksen on suunnitellut Fojab ja Reflex Arkitekter ja se koostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, jotka kytkeytyvät yhteen kolmella valkoisella ja viilutetulla paneelilla reunustetulla lasipihalla.

Sisustuksesta on vastannut TEA Arkitekter ja Input interior on vastannut sisustustuotteiden hankinnasta, toimituksesta ja asennuksesta. Sisustuksen suunnittelussa on avainsanoina käytetty kestävyyttä ja rehellisyyttä, jotka peilaavat toteutuksen pohjoismaisia materiaaleja ja valoa. Kokonaisuutta täydentävät isot yksityiskohdat ja ICA yrityskuvan mukaiset korotusvärit.

ICA-vähittäiskauppojen elintarvikemyynti heijastuu myös toimiston sisustuksessa. Sisääntulokerros koostuu erilaisista keittiöstä. Henkilökunta hyödyntää keittiöitä lounastauoilla ja lisäksi niitä hyödynnetään koulutuksiin. Lisäksi tilasta löytyy erilliset huoneet ruokien testauksiin, arviointeihin ja maistelutilaisuuksiin.

Ensimmäinen kerros koostuu pääosin neuvotteluhuoneista. Muut tilat ovat suunniteltu monitilatoimistoksi, jossa työntekijät voivat itse valita paikkansa päivän työtehtävien mukaan. Lisäksi tilan suunnittelussa on huomioitu hiljaiset tilat, puolihiljaiset tilat ja avotilaa yhteistyölle. Työskentelytiloissa on myös kahdeksan työpistettä, jossa työtä voi tehdä samalla kuin treenaa kävelymatolla tai pyöräilee. Henkilökunnan käytössä on myös täysimittainen kuntosali. Yhteisten tilojen kuten esimerkiksi kahvio- ja loungetilojen suunnittelussa on korostettu henkilökohtaisten kohtaamisten, yhteistyön ja spontaanien tapaamisten tärkeyttä ja helppoutta.

Rakennuksessa on huomioitu luonnon merkitys hyvinvoinnillemme ja tiloissa on useita kattoterasseja, kasvihuone ja viherhuone, jota voidaan myös käyttää neuvotteluhuoneena läpi vuoden. Materiaalivalinnat ovat kestäviä ja myös vuokrasopimuksessa on korostettu ympäristöystävällisiä valintoja.
– Halusimme luoda yksilöllisen ICA-talon, jota heijastaa vahva identiteetti ja brandi. Visiossa korostuu ”oppiva ympäristö” ja tiedonjakaminen. Tila on ICA:lle tärkeä kohtaamis- ja työskentelypaikka, jota on mahdollista muunnella – erityisesti näinä muuttuvina aikoina, sanoo Thomas Eriksson TEA Arkitekter -toimistosta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen