Helio GT30 Coworking

Klassisesta pankkitoiminnasta moderniksi coworking-tilaksi. Alkuperäisten yksityiskohtien korostaminen ja säilyttäminen toi esiin rakennuksen sielun antaen tilaa rennolle ja ammattimaiselle ilmapiirille.

– Halusimme luoda toimistorakennuksen, joka on käytettävissä koko päivän ajan. Paikka, jossa voit nauttia herkullisen aamiaisen kollegan kanssa, treenata kuntosalilla, työskennellä häiriöttömästi tai luovasti, äänittää podcasteja tai järjestää suuren tapahtuman, kertoo Helion tuotepäällikkö Eric Spongberg.

Muodollisesta joustavaan

Osoitteessa Grev Turegatan 30 sijaitseva rakennus rakennettiin vuonna 1971 Jordbrukets Bankia varten, minkä jälkeen se toimi pankkina yli 30 vuotta. Tämä antaa tiloille oman leimansa. Kun Koncept Stockholmin sai Heliolta tehtäväkseen muokata rakennuksesta ammattimaisen, mutta avoimen ja rennon coworking-konseptin, haasteena oli muokata muodolliset tilat 2020-luvun joustaviin työskentelytapoihin sopiviksi. Lopputulos – avoimia työtiloja ja upeita kokoushuoneita 2–700 henkilölle sekä paljon erilaisia tiloja aina tapahtumatiloista podcast-huoneisiin.

– Tila oli edustava, mutta ei erityisen houkutteleva. Konseptimme tavoitteena oli mukauttaa rakennus uutta funktiota eli avointa ja houkuttelevaa liiketoimintaa varten. Halusimme luoda viihtyisän, hotellimaisen sisäänkäynnin, jossa on voimakas valaistus ja suuria lasipintoja, kertoo Corina Bermúdez Casas, joka yhdessä Koncept Stockholmin tiimin kanssa vastasi projektin sisustuksesta.

Luonnollisten ominaisuuksien korostaminen

Lähtökohtana oli käyttää suuria siveltimenvetoja ja hyödyntää tilojen jo olemassa olevia ominaisuuksia. Alkuperäiset yksityiskohdat, kuten gotlantilaisesta Hoburgin kalkkikivestä valmistettu kivilattia kunnostettiin ja sisustusta täydennettiin kalkkikivellä ja Oregon Pine -puuelementeillä.

Konferenssihuoneiden suunnittelussa on otettu huomioon rakennuksen perusedellytykset, joiden vastustamisen sijaan päätettiin työskennellä rakennuksen ominaisuuksien pohjalta. Kokoustilojen erilainen luonnonvalon saatavuus on tästä hyvä esimerkki. Maanpinnan alapuolella sijaitsevat pimeämmät huoneet on maalattu tummilla väreillä, jotka luovat intiimin Chambre Séparée -tunnelman.

– Tällaisessa ikonisessa talossa, jonka materiaaleina on käytetty esimerkiksi marmoria, graniittia ja Oregon Pine -puupaneeleita, tunnelman säilyttäminen ja jalostaminen oli itsestään selvää, sanoo Corina Bermúdez Casas.

Kansainvälinen tunnelma

Helion visiona oli luoda coworking-tila sekä uusien että vakiintuneiden yritysten käyttöön. Paikka, jossa eri alojen ihmiset voisivat tavata, verkostoitua ja kehittää liiketoimintaansa. Onnistuneen suunnittelun lähtökohtana Koncept Stockholm käytti kolmea avainsanaa: yhteisöllisyys, ateljee ja kansainvälisyys.

– Muun muassa muotimaailmasta inspiroituneena halusimme luoda paikan ihmisten ja erilaisten persoonallisuuksien kohtaamiselle, jossa luovuus on keskiössä. Oli tärkeää luoda kansainvälinen tunnelma, koska se kertoo paljon talossa vallitsevasta ammattilaisuudesta, sanoo Corina Bermúdez Casas.

Coworking-konseptin suosio on kasvanut viime vuosina. Yhtenä syynä on kasvava tarve joustaville ratkaisuille ja saavutettavuudelle.

– Työtehtävää varten sopivan paikan valitsemisen pitäisi olla helppoa. Helio GT30 -tilassa on käytettävissä sekä isoja, kalustettuja työtiloja, jotka tukevat luovaa yhteistyötä, että kokoushuoneita ja keskittyneeseen työskentelyyn sopivia rauhallisia työpisteitä, kertoo projektin kalusteet toimittaneen Input interiorin myyjä ja projektipäällikkö Conny Nilsson.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen