Alingsåsin Käräjäoikeus

Sinkki toimii punaisena lankana myös sisätiloissa muun muassa salikalusteiden puisissa etuosissa.
Tengbom palkittiin PLÅT-seminaarissa vuoden 2016 PLÅT-palkinnolla huolellisesta käsityötaidosta ja tavasta, jolla rakennus herättää tunteita.

Vanha kohtaa uuden Alingsåsin Käräjäoikeudessa. 1800-luvun lopulta peräisin oleva punainen tiilitalo yhdistettiin moderniin, kauttaaltaan sinkillä päällystettyyn lisärakennukseen.

Alingsåsin käräjäoikeutta laajennettiin tiilisellä lisärakennuksella 1900-luvun puolivälissä, ja puoli vuosisataa myöhemmin oli aika rakentaa lisää. Alun perin tarkoituksena oli käyttää jälleen tiiltä, mutta projektin rakennuksesta ja sisustuksesta vastaavalla Tengbomilla oli uusi idea. Kokonaan sinkillä päällystetystä rakennuksesta tuli huomiota herättävä lopputulos.

Vanhan ja uuden kontrasti

Uuden rakennuksen muotoilu sekä jyrkät ja tasaiset katot saivat inspiraationsa käräjäoikeuden harjakatosta ja ympäröivien talojen jyrkistä kattopalkeista. Sinkkilevyjä oli ensin tarkoitus käyttää vain kestävänä kattomateriaalina, mutta luodakseen jännittävä kontrastin tiilitaloon, Tengbom päätti lopulta käyttää levyjä myös seinissä.

– Tämä oli ainutlaatuinen projekti, jossa vanha ja uusi kohtaavat jännittävällä tavalla, kertoo Input interiorin projektipäällikkö Marie Lindahl, joka toimitti koko sisustuksen sekä lisärakennukseen että nykyiseen käräjäoikeuteen, joka remontoitiin heti lisärakennuksen valmistuttua.

– Projekti eteni vaiheittain, koska oli välttämätöntä käyttää vanhoja tiloja, uusia saleja ja jopa parakkeja riippuen siitä missä vaiheessa rakennusprojektia oltiin. Tässä projektissa meidän oli todellakin osoitettava koordinointi- ja suunnittelukykymme, sillä käräjäoikeuden normaali toiminta jatkui keskeytyksettä koko ajan.

Sopiva ympäristö oikeussalille

Tuomioistuimen toimintaa sävyttävät usein ne hetket, jolloin tehdään tunteellisia tai elämää muuttavia päätöksiä. Alingsåsin käräjäoikeuden toiveena oli arvokas ja kaunis ympäristö, joka herättää kävijöiden luottamuksen, mihin Tengbom kiinnitti huomiota sisustusta suunnitellessaan. Uusissa istuntosaleissa on korkea katto, joka muistuttaa alkuperäisen rakennuksen suurta oikeussalia. Suuret ikkunat päästävät luonnonvalon sisään ja lisäävät tilan tunnetta. Seinät ja lattiat ovat vaaleaa puuta, ja kiinteät kalusteet samaa tyyliä. Investointi kestävään sisustukseen on ollut keskeinen tekijä myös Alingsåsin käräjäoikeudessa.

– Ruotsin tuomioistuinten on noudatettava yleisiä ympäristövaatimuksia, ja Input interior on auttanut asiakasta valitsemaan kalusteita, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Alingsåsin käräjäoikeus on todellakin panostanut kestävään sisustukseen ja sen huomaa, toteaa Marie Lindahl.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen