Valimo Park

Miten yksi ja sama työympäristö nivoutuu monien yritysten profiilien ja arvostusten käyttöön niin, että lopputulos on kaikille edustava ja kutsuva? Kysymys tuli ajankohtaiseksi, kun Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma sai tehtäväkseen päivittää ja kehittää 90-luvun toimistohotellin nykypäivään.

Koko rakennus peilaa vahvasti monia menestyneitä ICT-yrityksiä, joita on sijainnut alueella. Varman tiloissa pitkään toiminut vuokralainen on tehostanut työskentelymalliaan ja pienentänyt tiloja 50 prosentilla.

– Rakennus hengitti tekniikkaa ja 90-luvun tunnelmaa. Kovat materiaalit ja kylmät värisävyt kuten musta, harmaa ja punainen hallitsivat tilassa. Houkutellakseen uusia vuokralaisia ja vierailijoita muilta aloilta tilat tarvitsivat päivitystä, sanoo sisustusarkkitehti ja osakas Niina Sihto Fyralta.

Rakennukseen haluttiin luoda uudenlaista identiteettiä ja sen nimeksi sekä teemaksi tuli Valimo Park. Vastakohtaisesti aiempaan tunnelmaan, tilaan valittiin nyt luonnolliset materiaali- ja värivalinnat kuten tammi, terrakotta ja vihreät yksityiskohdat, jotka peilaavat puisto-tunnelmaa.

– Sisääntulokerroksessa sijaitsee vastaanottotilat, ravintola, vieraiden narikkatilat, neuvottelutilat ja erillinen lounaskabinetti, jota voidaan vuokrata lounastilaisuuksiin. Tavoitteemme oli luoda yhtenäinen ja raikas kokonaisuus, joka sopii kaikille yrityksille menettämättä persoonallisuuttaan. Ravintola on avoinna kaikille ja se on sisustettu muunneltavaksi istuinpaikkojen sekä avoimuuden osalta. Siellä voidaan sekä syödä että työskennellä hetken, kertoo Niina Sihto.

Toinen rakennuksessa sijaitseva jännittävä piirre on seitsemännessä kerroksessa sijaitseva kolmen saunan saunaosasto sekä edustustilat, jotka nykyaikaisella tavalla toteutettuna tukevat työhyvinvointia sekä muistuttavat meitä myös 90-luvusta, jolloin sauna nostettiin tärkeäksi yksityiskohdaksi toimistoissa.

– Rakennuksen teema on mukavuus ja on helppoa ymmärtää kuinka eri alojen yritykset työskentelevät ja viihtyvät siellä. Omissa toimitiloissaan vuokralaiset voivat vapaasti valita sisustuksensa. Yhteisiin tiloihin kuten aula, ravintola, neuvottelu- ja käytävätilat, olemme toimittaneet sisustuksen useilta eri huonekalutoimittajilta kuten Artek, Vitra, HAY ja Muuto. Kiintokalusteet: Muuratpuu Pohjonen. Laadukas ja ajaton yhdistelmä kalusteita ja sisustustuotteita, jotka tulevat kestämään pitkään, sanoo projektipäällikkö Riikka-Maria Slotte Input interiorilta Helsingistä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen