Centiro

Viaredissa lähellä Boråsia sijaitsee maailmanlaajuisen IT-yrityksen Centiron pääkonttori. Tukevaa puuta ja skandinaavista muotokieltä yhdistävällä sisustuksella yritys on luonut työpaikan, joka tuntuu kodilta.

Centiro on yksi verkkokaupan ja logistiikan pilvipalveluiden suurimmista nimistä. Viime vuosien nopea kasvu on johtanut laajentumiseen, joka on yli kaksinkertaistanut toimiston pinta-alan. Valoisien tulevaisuuden näkymien myötä tilaa on luotu 300 työntekijälle. Tällä hetkellä yrityksellä on 180 työntekijää. Sekä aiemmasta rakennuksesta että lisäosasta vastaa Gert Wingårdh, joka suunnitteli toimiston tiiviissä yhteistyössä Centiron kanssa.

– Haimme nuorekasta, urbaania ja skandinaavista ilmettä. Valitsimme materiaaliksi runsaasti puuta luodaksemme yhteyden pihan tammiin ja lähimetsään. Samanaikaisesti loimme kontrastia rouheammilla materiaaleilla, kuten betonilla. Sisustus on myös ihana yhdistelmä klassista designia ja nuorten suunnittelijoiden muotoilua, sanoo Wingårdhsin sisustusarkkitehti Madeleine Müller.

Urbaani sisustus kuvastaa myös sitä, että vaikka yrityksellä on toimipisteitä ympäri maailmaa, sen juuret ovat vahvasti Boråsissa.

– On hienoa, että Centiro on ottanut huomioon omat juurensa Boråsissa ja suosinut paikallisten toimittajien tuotteita, esimerkkinä Horredsin työpöydät ja Kasthallin matot, kertoo Input interiorin myyjä ja projektipäällikkö Pernilla Sackemark, joka vastasi uuden konttorin koko sisustuksen toimittamisesta.

Elävä keskusta

Gert Wingårdh tavoitteli dynaamisuutta luomalla ytimen, joka sitoo rakenteet yhteen. Tämän pohjalta syntyi atrium, joka kuvastaa Centiron ydintä ja muodostaa luonnollisella tavalla uudisrakennuksen sydämen. Atriumin näyttävä portaikko henkii skandinaavista tunnelmaa mänty- ja douglaskuusipuilla, jotka on petsattu eri sävyillä värikkään vaikutelman luomiseksi.

– Päädyimme ehkä tavallista haastavampiin materiaaleihin, jotka edellyttävät paljon hoitoa, mutta lopputulos on upea, sanoo Centiron toimitilajohtaja Lisbeth Hedin. Olemme panostaneet voimakkaasti näihin tiloihin. Ne toimivat kokoontumisalueina, joissa työntekijät voivat nauttia välipalaa tai tavata kollegoitaan. Portaikkokin soveltuu rentoutumiseen mukavien lepotuoliensa ansiosta. Tällaiset tilat mahdollistavat vuorovaikutuksen ideoiden ja naurun muodossa.

Monologeja ja dialogeja

Alkuperäisessä rakennuksessa työpisteet sijaitsivat avoimessa toimistossa. Tämä konsepti otettiin käyttöön myös lisärakennuksessa. Kaikilla työntekijöillä on kiinteät työpisteet, ja kaikkien sektoreiden käytettävissä on myös pieniä tiloja.

– Avoimessa toimistotilassa on välttämätöntä tarjota tilaa itsenäiseen työskentelyyn ja yksityisille keskusteluille. Siksi käytössämme on monologitiloja: pieniä huoneita, jotka on tarkoitettu puhelinkeskusteluihin. Hieman isommissa dialogihuoneissa on tilaa kahdelle, kertoo Madeleine Müller.

Uutuutena ovat työpisteiden yhteyteen sijoitetut aivoriihivyöhykkeet, joissa enintään kymmenen henkeä voi hieroa yhdessä älynystyröitään.

– Vyöhykkeet on sisustettu pehmeillä istuimilla, sohvilla ja istuintyynyillä, jotka houkuttelevat luovuuteen. Tarkoituksena on mahdollistaa ideoiden pulppuaminen, sanoo Lisbeth Hedin.

Kaikille aisteille

Centiron tiloihin kuuluu myös pohjakerroksen lounasravintola, jossa on 200 asiakaspaikkaa, ja se on avoinna myös yleisölle.

– Ravintola luo tiloihin energiaa että sykettä, ja siellä on helppo nauttia lounasta yhdessä kollegoiden tai asiakkaiden kanssa. Koska emme halunneet ravintolasta liian rauhatonta tai meluisaa, olemme sisustaneet sen pehmeillä sohvilla ja seinäpaneeleilla, jotka luovat miellyttävän akustiikan, sanoo Madeleine Müller.

Dynaaminen ravintola toimii kontrastina lasitetulle Talvipuutarhalle, joka on viihtyisä kohtaamispaikka terrakotan värisine raheineen ja istuintyynyineen. Kerran viikossa kalusteet siirretään syrjään henkilöstön aamujoogaa varten.

– Erilaiset tilamme hivelevät kaikkia aisteja: haluamme rakennuksen tuottavan hyvää oloa koko keholle. Toivomme sinun viihtyvän täällä, Lisbeth Hedin kertoo.

Centiro on sijoittunut toistuvasti Great Places to Work -listan kärkisijoille – tunnustuksena siitä, että työntekijät viihtyvät ja ovat tyytyväisiä työpaikkaansa.

– Uudessa toimistossa parasta on sen tunnelma. Monet ovat todenneet, että tänne tuleminen ei tunnu töihin tulemiselta vaan pikemminkin kodilta, sanoo Lisbeth Hedin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen