Zander K

Vihreät sävyt erottuvat muuten hillityssä värimaailmassa, joka kulkee käsi kädessä sisustuksessa toistuvien luonnonmateriaalien kanssa.

Modernin ilmeen ja norjalaisen luonnon avulla Zander K on luonut keitaan, jossa huomaamattomat yksityiskohdat vangitsevat kävijän huomion.

Bergenin keskustassa sijaitseva kuusikerroksinen Zander K nivoutuu saumattomasti matalaan kaupunkikuvaan, koska sen kaksi ylintä kerrosta on sisennetty. Hotellissa on 249 huonetta, mutta ulospäin se näyttää pienemmältä. Sinisessä julkisivussa ei myöskään ole isoja kylttejä, vaan ainoastaan yksi pieni ja huomiota herättämätön. Pyrkimyksenä on ollut luoda eksklusiivinen, mutta ei välttämättä ylellinen vaikutelma.

– Pidän itse kahdenlaisista hotelleista. Niistä toiset ovat perinteisiä luksushotelleja, joissa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Ne ovat kuin hienot rouvat. He eivät ikinä vanhene. Toisaalta pidän leppoisista hotelleista, joissa kodikkuus on loistokkuutta tärkeämpää. Niiden pitäisi tuntua kodilta. Zander K:n rakentamisen suurimpana haasteena oli luoda jotain uutta, joka ei tunnu keinotekoiselta vaan aidolta, toteaa Eero Koivisto, joka vastasi Zander K:n suunnittelukonseptista yhdessä Claesson Koivisto Rune -arkkitehtitoimiston tiimin kanssa. Input interior vastasi projektin hankinnoista, tavarantoimituksista ja asennuksista.

Ohjaavia elementtejä

Zander K:n vaikutteet ovat peräisin Norjan luonnosta tummanvihreine metsineen. Tämä kävijöiden pitäisi tuntea aulaan astuessaan. Vieraiden tulisi aistia kotoisa ja viihtyisä tunnelma. Claesson Koivisto Rune tavoitteli arkkitehtonista järjestystä ja tasapainoa isoilla ja pienillä sisustuselementeillä, jotka saivat toimia hotellin perustana.

– Kun astut sisään rakennukseen, edessäsi avautuu vihreä maailma. Tuulikaappi on tehty vihreästä lasista, ja vaikka matka sen läpi aulaan kestää vain muutamia sekunteja, elämys on vaikuttava. Aulassa on vastassa epäsymmetrisesti aseteltuja betonipilareita, jotka entisestään vahvistavat metsän tuntua. Aula avautuu hotellin kaikkiin osiin, ja vieraiden suunnistamisen helpottamiseksi kuhunkin osioon on tuotu mittakaavaltaan tavallista suurempia sisustuselementtejä, Eero Koivisto sanoo.

Ensin huomio kiinnittyy Nikarin kahdeksanmetriseen pöytään, jonka takana on sinkistä tehty baaritiski. Ruskeasta marmorista valmistettu vastaanottotiski luo jykevän vaikutelman, kuin myös ruokasalin kuusimetrinen marmorilohkare, joka roikkuu paljaalla betoniseinällä. Myös pyöreät, vihreät verhot, jotka voidaan vetää ravintolan eteen, toimivat ohjaavina tekijöinä.

– Kun nämä peruselementit olivat paikoillaan, sisustuksen valitseminen oli helppoa. Tilat, materiaalit ja värit olivat jo valmiina, ja meidän tarvitsi vain lähteä valmiista paletista. Jos emme löytäneet hakemaamme, se valmistettiin erikseen, kertoo Eero Koivisto.

Hillittyjä yksityiskohtia.

Zander K:ssa on muiden Claesson Koivisto Rune -projektien tavoin monia hillityn jännittäviä yksityiskohtia. Hotellista löytyy esimerkiksi designklassikoita, joihin on tehty hienoisia muutoksia ilman, että lopputulos olisi ilmeinen. Esimerkkinä on Thonetin klassikkotuoli No.18. Ainutlaatuisen ja kiinnostavan vaikutelman luomiseksi tuoleissa on käytetty tummien ja vaaleiden puulajien yhdistelmää. Hotellihuoneen verhojen kuosista taas löytyy hauska viittaus kaupungin 280 vuotuiseen sadepäivään.

– Tätä voidaan verrata ystävän kanssa kahvitteluun, jossa huomio kohdistuu keskustelukumppaniin ja ympäristö unohtuu. Jos taas ystävä on myöhässä ja istut yksin odottamassa, ympäristön tulisi herättää huomiosi ja pistää ajatukset liikkeelle. Emme ole pyrkineet suurieleisyyteen, vaan hillittyyn ja vähän nokkelaankin vaikutelmaan, Eero Koivisto toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen