Vrå-ravintola

Pohjoismainen ja japanilainen muotokieli täydentävät toisiaan, ja materiaalit, kuten kivi, lasi ja puu, ovat olleet projektin kulmakivinä.

Vrå-ravintolassa asiakkaat pääsevät nauttimaan kulinaarisen ja sisustuksellisen sekoituksen Ruotsin länsirannikkoa ja Japania. Kestävään konseptiin yhdistettynä.

Göteborgin Clarion Post -hotellin nimensä veroinen Vrå-ravintola (nurkka) oli aiemmin piilossa pienissä tiloissa. Kriitikoiden monien vuosien ajan ylistämän ravintolan oli aika nousta nurkasta kerrosta ylemmäs kauniiseen postihalliin, joka toimi aiemmin Göteborgin paikallisena postitoimistona.

Uuteen ravintolaan mahtuu jopa 90 vierasta nauttimaan sesongin mukaan vaihtuvasta menusta. Raaka-aineet ovat paikallista tuotantoa. Ruoanlaittotavat ja inspiraatio on omaksuttu Japanista. Vrå-ravintolassa on sekä perinteisiä japanilaisia istuimia, ns. horigotatsu, pitkiä pöytiä, chambre separée -tila ja baaritiski.

Ravintolan on suunnitellut Semrén & Månsson. Input interior on vastannut rakennusprojektin johtamisesta ja sisustuskonseptin toteuttamisesta, joka noudattaa ravintolan visiota kestävyydestä joka suhteessa. Rakennuksessa on käytetty aitoja ja kestäviä materiaaleja, jotka luovat harmonisen yhdistelmän upean perustan kanssa. Mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat Orreforsin osittain kierrätetty käsintehty taidelasi, joka kehystää ja suojaa ravintolan pyöreitä pöytiä ja sohvia, tai Bohuslänin paikallinen graniitti, jota on käytetty muun muassa sisääntulon yhteydessä.

Semrén & Månssonin projektista vastaavan arkkitehdin Sara Ewreskärin mukaan yksi ravintolan suurimmista haasteista oli säilyttää intiimi tunnelma, joka on tullut tutuksi Vrå:n kävijöille vuosien ajan.

– Olemme pyrkineet monin eri tavoin luomaan huonemaisia tiloja ja säilyttämään pienimuotoisen tunnelman suuressa ravintolassa. Pergola, lasilaatoilla suojatut pyöreät pöydät ja suuret taitettavat seinäkkeet auttavat luomaan erilaisia tiloja.

Pohjoismainen ja japanilainen muotokieli täydentävät toisiaan, ja materiaalit, kuten kivi, lasi ja puu, ovat olleet projektin kulmakivinä. Samanaikaisesti rakennuksen hieno, vankka perusta toimii vastakohtana Japanin innoittamien mielenkiintoisten sisustusratkaisujen luomiseen.

– Kun astut ravintolan sisään, sisustuksen runsas metalli ja avokeittiö japanilaisine istuimineen vievät sinut keskelle Tokion energisiä ja elinvoimaisia kujia. Sieltä siirryt suureen saliin, jossa on näyttävät ikkunat, runsaasti tammea ja hienoa viilua. Ruotsin länsirannikosta ja merestä muistuttavat tekstiilien siniset sävyt.

Kauniit tilat, joiden seinät ovat täynnä historiaa, tarjoavat täydellisen perustan ravintolalle ja sisustukselle, joka haluaa tehdä vaikutuksen vieraisiinsa ja samalla haastaa remonttiin osallistuneet ihmiset. Input interiorin aluejohtaja Erik Lundqvist kuvaa hanketta kaikkea muuta kuin standarditoimitukseksi.

– Vanha postitalo on kulttuurimonumentti, joten emme saaneet rakentaa tai muuttaa alkuperäistä rakennusta esimerkiksi poraamalla lattioita, seiniä ja kattoja. Tehtävä ei ollut helpoimmasta päästä, sillä suuri osa kalusteista on tilaustavaraa ja paikan päällä rakennettua. Mutta yhteistyössä Semrén & Månssonin kanssa onnistuimme tekemään luovia ratkaisuja saadaksemme kalusteet paikoilleen. Hankalista rajoituksista huolimatta työ sujui sujuvasti meidän, asiakkaan ja arkkitehdin välisen hyvän yhteistyön ja keskustelujen ansiosta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen