Torpasta juhlasaleihin

Alussa se oli ratkaisu kylmille lattioille ja tyhjälle lompakolle. Aikana, jolloin tekstiilit olivat kalliita ja matot ylellisyyttä. Kodin lattioiden koristeina käytettiin aikansa palvelleita kangaspaloja, joista käsityötaidon myötä syntyi räsymatto.

Kinnan Kasthallissa ajatus uudelleenkäytöstä ja resurssien tuhlaamisen välttämisestä elää, vaikkakin on tunnustettava, että Harvest, Kasthallin vastine räsymatolle ja viimeisin satsaus kestävään kehitykseen, on hieman ylellisempi kuin ensimmäiset räsymatot 1800-luvun loppupuolelta.

– Varastoinnin välttämiseksi valmistamme matot aina tilauksesta. Jokaisen maton valmistuksesta jää jäljelle yhdestä kolmeen lankarullaa jokaista väriä. Otamme aina talteen muutamia ylimääräisiä rullia, joita käytetään tarvittaessa maton uudistamiseen. Laatuvaatimuksemme edellyttävät, että emme voi käyttää jäljelle jääviä rullia uusiin mattoihin langan pienien värierojen välttämiseksi. Jäljelle jäävien rullien värimuutokset haastoivat ja inspiroivat meitä pohtimaan, miten voisimme käyttää niitä mielenkiintoisella tavalla. Se johti ajatukseen Harvestista, kertoo maton suunnittelija Ellinor Eliasson.

Värien ja kuvioiden muutokset

Jäljelle jäävät lankarullat lajitellaan kuuteen eri väriryhmään: vihreä, harmaa, punainen/keltainen, vaaleanpunainen/violetti, sininen ja ruskea/beige. Langasta kudotaan sitten kolmisukkulainen matto. Kun rulla loppuu, se korvataan uudella värillä, mikä luo jännittävän värivaihtelun ja pinnan. Harvest-matoille annetaan yksilöllinen ilme luomalla ainutlaatuinen reunus, jossa maton sävyt toistuvat ja sekoittuvat.

– Kestävyys on keskeinen tekijä sekä luovassa suunnitteluprosessissa että tuotannossa. Tämän tietoisen ja modernin konseptin avulla voimme osoittaa, kuinka toteutamme kestävää suunnittelua ja tuotantoa. Visionamme on olla 100 % kestävä, ja Harvest on tärkeä askel sitä kohti, kertoo Kasthallin designstudion suunnittelija Lena Jiseborn.

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen