Edustava, lämmin ja kutsuva

Evelina Höglund, Input interiorin myyjä ja projektipäällikkö, jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan terveydenhuollon tilojen suunnittelusta.

Mikä on mielestäsi tärkeää terveydenhuollon tilojen suunnittelussa?

– Välttää laitosmaista tunnelmaa. Hoiva-alan sisustuksen tulisi olla tunnelmaltaan lämmin ja terveyttä edistävä. Sen tulisi herättää toivoa ja olla toimiva sekä potilaan, omaisten että henkilökunnan näkökulmasta. On myös tärkeää pitää mielessä, että hoidon tarve ei liity ikään, vaan potilaat ja omaiset ovat kaikenikäisiä.

Mutta onko toiminnallisuuden ja estetiikan yhdistäminen aina mahdollista?

– Kaikkein vaativimpiin tiloihin ei hygienia- ja toimintosyistä voida valita pehmeitä materiaaleja ja tekstiilejä, jotka usein yhdistetään hoivaan ja huolenpitoon. Tässä tapauksessa yksityiskohdista, kuten väreistä, tulee erittäin tärkeitä. Tarkkaan harkituilla värivalinnoilla on suuri merkitys. Esimerkiksi pöytätasoihin voidaan valita värillinen laminaatti- tai reunalista, ja kehykset voidaan maalata miellyttävämmän tunnelman luomiseksi. NCS-väreistä RAL-väreihin – vaihtoehtoja on loputtomasti.

Onko terveydenhuollon tiloissa yksityiskohtia, jotka usein unohtuvat, mutta joilla on suuri merkitys?

– Usein ei tule ajateltua, että odottaminen on keskeinen osa terveydenhuoltoa. Odotushuoneen tulisi tarjota turvallinen ja arvostava tunnelma ja luoda hyvä ensivaikutelma koko hoitoprosessille. On suositeltavaa tarjota potilaille mukavia ja monipuolisia istuinvaihtoehtoja, koska joku tarvitsee yksityisyyttä tai henkilökohtaista tilaa ja joku toinen haluaa olla läheistensä kanssa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen