Tältä toimistojemme ja julkisten tilojemme tulisi näyttää

Etusijalla kestävyys, puu, maanläheiset sävyt ja täyteläiset värit.

70 vuotta täyttävässä Stockholm Furniture & Light Fair -tapahtumassa, Pohjoismaiden suurimmilla huonekalu- ja sisustusmessuilla, oli tänä vuonna n. 700 näytteilleasettajaa ja 40 000 vierailijaa. Useiden näytteilleasettajien muotoilua sekä materiaalivalintoja ja tuotantoa leimasi kestävyys.

Kasvava kiinnostus kestävää kehitystä ja kierrätystä kohtaan oli nähtävissä myös yksityisten yritysten ja julkisten toimijoiden keskuudessa, jossa muun muassa hankintojen kierrätysvaatimuksista on tullut entistä yleisempää. Yrityksen, työntekijöiden ja ympäröivän maailman suhtautuminen ympäristöön ja kestävään kehitykseen vaikuttavat yhä enemmän siihen, millaisia valintoja sisustusta suunniteltaessa tehdään.

Useat huonekaluvalmistajat esittelivät Stockholm Furniture Fair -messuilla tuotteita, joita leimasi selkeästi kestävyys. Etusijalla on laatu, eikä silloin kyse ole pelkästään tuotteiden fyysisestä kestävyydestä, vaan myös esteettisyydestä. Ehkä juuri siksi nähtävissä on paljon klassisia materiaaleja, kuten puuta ja nahkaa, ja jopa ajattomia luonnollisia beigen sävyjä täyteläisiin väreihin yhdistettynä.

Useat näytteilleasettajat esittelivät helposti purettavia tuotteita, mikä mahdollistaa huonekalujen kunnostamisen tai kuluvien osien vaihtamisen. Esimerkkinä Lammhultin uusi istuinjärjestelmä Teius, joka on valmistettu kierrätetystä alumiinista.

 

 

Selkeänä suuntauksena messuilla oli nähtävissä aikaisemmin jätteinä pidettyjen materiaalien hyödyntäminen tuotannossa. Viime vuonna Abstracta esitteli portugalilaisen tehtaan viinikorkkien tuotannon hävikkimateriaalista valmistetun Sahara-seinäpaneelin, ja yrityksen tämän vuoden uutuus on Pillar, ääntä vaimentava huonekalu, jossa on käytetty omasta tuotannosta jäljelle jääviä tekstiilejä. Sama suuntaus on nähtävissä myös yrityksellä Kasthall, joka käyttää tuotannosta jäljelle jäävää lankaa uuden tuftatun Flourish-maton valmistamiseen. Jätteiden määrä vähenee, ja satunnaisista väriyhdistelmistä syntyy ainutlaatuisia mattoja.

 

 

Hävikkimateriaalien kierrättämiseen ja luonnonvarojen huomioimiseen on panostanut myös Stolab, joka käytti vuonna 2019 tuotannossaan uudelleen yli 16 000 osaa. Klassisen pinnatuolin Lilla Åland tuotannossa syntyvästä puuhävikistä valmistetaan sekä Lilla Åland -lastentuolin istuinosa että Lilla Snåland -jakkara.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen