Kierrätys luo toimistoihin elävää tunnelmaa

Onko ympäristö- ja kustannussäästöjen saavuttaminen mahdollista toimistotilojen koon kaksinkertaistuessa? Simulaatiotuotteita valmistava yritys Surgical Science esitti itselleen tämän kysymyksen, ja kääntyi Input interiorin ja Greenifiedin puoleen saadakseen siihen vastauksen. – Meidän ei tarvinnut valita edullisuuden, ympäristöystävällisten vaihtoehtojen ja laadukkaiden tuotteiden välillä. Saimme ne kaikki kolme ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, sanoo Office Manager Lena Emilsson.

Ruotsalainen yritys Surgical Science on valmistanut lääketieteellisiä VR-simulaattoreita yli 20 vuoden ajan. Nykyään yritys toimii kolmella mantereella, ja viime vuoden aikana Göteborgin pääkonttorin noin 40 työntekijää muutti lähes kaksi kertaa suurempaan toimistoon.

– Kehitämme pääasiassa ohjelmistoja, mutta myös laitteistoja VR-simulaattoreihin, joita muun muassa kirurgit ja asiantuntijat käyttävät kirurgisten toimenpiteiden harjoitteluun. Näissä tiloissa keskitytään ohjelmointiin, mutta ne toimivat myös showroomina vierailevia sijoittajia varten, kertoo pääkonttorin Office Manager Lena Emilsson.

Osa toimitiloista on varattu huippuluokan simulaattoreille, joita käytetään kirurgisissa toimenpiteissä yliopistosairaaloissa ja klinikoilla ympäri maailmaa. Työpisteet, kokoustilat ja sosiaalitilat koostuvat noin 80-prosenttisesti kierrätetyistä kalusteista.

– Emme juurikaan harkinneet uusien kalusteiden hankkimista. Lähes kaikki kalusteet ovat peräisin Greenified-verkkokauppa-alustalta tai aikaisemmista toimitiloistamme. Olemme pystyneet ostamaan laatu- ja designtuotteita edullisempaan hintaan ja saavuttaneet samalla suuria ympäristösäästöjä valitsemalla käytettyjä tuotteita, Lena Emilsson kertoo.

”Sopivia valintoja sisustuskonseptiimme”

Kierrätettyjen tuotteiden ostamista ja yhdistämistä yrityksen sisustuskonseptiin ei ole nähty Surgical Science -yrityksessä suurena haasteena, vaan pikemminkin mahdollisuutena.

– Arvostamme sitä, että toimiston sisustus koostuu erilaisten tuotteiden yhdistelmästä, sillä se luo elävää tunnelmaa ja sopii sisustuskonseptiimme. Greenifiedin verkkosivuilla on laaja valikoima tuotteita kuvineen ja hintoineen. Tämän ansiosta muuttoa oli helppo suunnitella etukäteen, Lena Emilsson jatkaa.

Projektissa mukana ollut Input interiorin Account Manager Stina Lust kertoo lisää.

– On hienoa, että Greenified-palvelusta löytyy sekä yksittäisiä tuotteita että suuria määriä samaa mallia, mikä mahdollistaa kaikentyyppisten projektien toteuttamisen. Tähän projektiin valitsimme ensisijaisesti keskenään erilaisia tuotteita, mikä on erityisen hauskaa.

Aiemmin toimiston sisustusta leimasivat punaisen, mustan ja teräksen sävyt, mikä on linjassa yrityksen logon ja olemassa olevan graafisen profiilin kanssa. Nyt toistuviksi teemoiksi on valittu puumateriaalit ja sinisen sävyt. Kun nykyiset tuotteet eivät olleet yhteensopivia vision kanssa, tehokas ratkaisu oli lähellä.

– Osa edellisen toimiston kalusteista olivat kuluneita eivätkä sopineet uuteen konseptiin. Välttääksemme kalusteiden hävittämistä olemme kunnostaneet ne. Löysimme uusia kankaita huonekalujen päällystämiseen, eivätkä tuotteet näytä enää käytetyiltä. Myös kaikki verhot on ommeltu uudelleen. Sisustusta voidaan mukauttaa uusiin tiloihin tai konsepteihin yhteensopiviksi monin eri tavoin, Stina Lust Peterson sanoo.

Kun uusi toimisto oli valmis ja Input interior toimittanut uusvanhat kalusteet paikoilleen, työntekijät pääsivät vihdoinkin tutustumaan uusiin tiloihinsa.

– Yksi uusista työntekijöistämme hämmästyi saadessaan kuulla, että kaikki kalusteet olivat käytettyjä. Olemme saaneet erittäin positiivista palautetta kollegoiltamme, mikä on hienoa, Lena Emilsson sanoo lopuksi.

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen