Ruotsin viranomaiset ostavat kierrätettyjä kalusteita miljoonilla

Ruotsin viranomaisilla on ollut vuoden ajan mahdollisuus ostaa kierrätettyjä kalusteita ja kiertotalouden palveluita Kalusteiden kiertotalous -puitesopimuksen kautta. Ruotsin puolustusvoimat, Uppsalan yliopisto ja Valtion kiinteistövirasto ovat muutamia niistä toiminnoista, jotka ovat käyttäneet tilaisuuden hyväkseen.

Kuluneen vuoden aikana Ruotsin viranomaisilla on ollut ensimmäistä kertaa mahdollisuus ostaa käytettyjä kalusteita ja kunnostettuja tuotteita valtakunnallisen sopimuksen myötä. Kammarkollegiet esitteli hiljattain yhteenvedon siitä, kuinka paljon rahaa viranomaiset käyttivät kierrätettyjen kalusteiden ostamiseen.

Kierrätykseen ja kunnostukseen käytettiin hieman yli yhdeksän miljoonaa kruunua, josta lähes viisi miljoonaa kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Myyntitilastot osoittavat, että viranomaiset hyödyntävät ensisijaisesti Input interiorin Greenified-verkkokauppaa. Input interiorin Marcus Berntson, Head of KAM, korosti tämäntyyppisen sopimuksen tärkeyttä kierrätyksen lisäämisessä jo viime vuonna sopimusta allekirjoitettaessa.

– Selkeä ja asianmukainen sopimus on ratkaisevan tärkeä, jotta asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi ostaessaan ja vuokratessaan kierrätettyjä tuotteita. Toivon mukaan nyt yhä useammat yritykset huomaavat, kuinka helppoa Greenifiedin käyttö on, ja millaisia etuja vastuullinen kalusteiden kiertotalous tarjoaa.

Hankintojen tekeminen kalusteiden kiertotalouden kautta on seurausta lisääntyneestä sitoutumisesta vastuullisiin ratkaisuihin, ja tämän vuoden luvut vahvistavat tämän kehityksen.

– Kalusteiden käyttöikä on pidempi kuin monet luulevat, ja monet viranomaiset ovat nyt oivaltaneet, että kaikkea ei tarvitse hankkia uutena. Monet toimittamistamme kierrätetyistä kalusteista ovat uudenveroisia. Näemme tämän kehityksen myönteisenä ja toivomme, että tulevaisuudessa yhä useammat uskaltavat ottaa ensimmäisen askeleen. Useimmat huomaavat nopeasti, kuinka sujuvaa käytettyjen kalusteiden hankkiminen on, Input interiorin vastuullisuuspäällikkö Patrik Clavenstam sanoo lopuksi.

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen