Input interior ja Trygg-Hansa investoivat voimakkaasti kierrätykseen

Useiden Malmön uudisrakennusten sisustuksessa on keskitytty kierrätettyihin kalusteisiin. E.ON:n pohjoismaisessa pääkonttorissa kierrätys toimi koko sisustuskonseptin lähtökohtana, ja Malmö Nya Domstolin uudet tilat kalustettiin 2 500 käytetyllä tuotteella. Nyt Trygg-Hansa on vastaanottanut viimeisen kunnostettujen kalusteiden toimituksen Hyllien toimistoonsa.

Kymmeniä tonneja hiilidioksidipäästöjä. Arvioiden mukaan niin paljon ympäristösäästöjä Trygg-Hansa on saavuttanut kierrättämällä suuren osan kalusteistaan uusien ostamisen sijaan. Muutto Malmön Hyllien kaupunginosaan yhdistää neljä toimistoa ja niiden 1 200 työntekijää.

Kaikki pöytätelineistä ja neuvottelutuoleista akustiikkalevyihin ja säilytystiloihin on kierrätettyä. Suuri osa kalusteista on myös kunnostettu, maalattu ja verhoiltu uudelleen.

Trygg-Hansalla ollaan sitä mieltä, että kalusteiden kierrättäminen uusien hankkimisen sijaan merkitsee vastuuta, jonka tuomilla eduilla on suuri merkitys.

– Trygg-Hansa on yritys, joka haluaa olla edelläkävijä, ja meille on tärkeää tehdä tietoisia ja vastuullisia valintoja. Kyse on vastuun ottamisesta, mikä on ollut etusijalla uuden toimistomme suunnittelussa ja sisustuksessa. Jälkikäteen ajatellen olemme erittäin tyytyväisiä, ja projekti on saanut työntekijöiltä erittäin positiivista palautetta, Trygg-Hansan Facility Manager Helena Åkerman sanoo.

– Olemassa olevia kalusteita voidaan uudistaa monin eri tavoin. Tässä projektissa hyödynsimme tilaisuuden vaihtaa värejä niin, että kaikki tuotteet sopisivat uuteen sisustuskonseptiin, kertoo Olle Källström Input interiorista, joka toimi projektin kokonaisratkaisujen ja palveluiden toimittajana.

Kaikkien kalusteiden hankinnassa on huomioitu hiilidioksidipäästöjen minimoiminen, ja osa uuden toimiston käyttämättä jääneistä kalusteista on otettu käyttöön Trygg-Hansan toimistoissa Tukholmassa ja Uumajassa. Lisäksi yli 300 tuotetta on saanut Greenifiedin kautta uudet omistajat ja uuden elämän muualla Pohjoismaissa.

– Greenifiedistä on ollut paljon hyötyä projektin aikana, sillä se on mahdollistanut kalusteiden kiertotalouden. Se on fiksu ja hyödyllinen työkalu niin suurissa kuin pienissäkin projekteissa, jatkaa Olle Källström.

Trygg-Hansan, E.ON:n ja Malmö Nya Domstolin päätös kierrättää kalusteita laajamittaisesti on seurausta mahdollisuudesta tehdä niin, Input interior uskoo. Sisustusyritys on havainnut viime vuosien aikana suuria asennemuutoksia ja korostaa Skånen aluetta tärkeänä toimijana.

– Skånen alue nosti varhaisessa vaiheessa hankintojen vastuullisuusvaatimuksia ja on tehnyt alueesta edelläkävijän. Sekä fossiilivapailla toimituksilla että vastuullisemmilla tuotteilla. Nyt vaatimuksia kiristetään koko maassa, ja kiinnostus kierrätykseen ja kunnostettujen kalusteiden käyttöön lisääntyy jatkuvasti, Olle Källström sanoo lopuksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen