Askel kohti uutta – Arcon uusi Turun toimisto

Turun kauppatorin laidalle on valmistunut Arco Architecture Companyn Turun uusi ullakkotilan toimisto, jossa luodaan ja muovataan ympäristöä kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Arco vastasi itse uusien tilojensa suunnittelusta ja toteutuksen yhteistyökumppaniksi valittiin Input interior

Arco syntyi kolmen perustajatoimiston, Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto ja Cederqvist & Jäntti Arkkitehtien, yhdistyessä ja vahvisti asemansa Suomen suurimpana arkkitehtitoimistona ostamalla myöhemmin Schauman Arkkitehdit, joka toimii sekä Turussa että Helsingissä. Arcon Turun toimisto on nyt muuttanut uusiin tiloihin kauppatorin laidalle.

Kauppatori on yritykselle entisestään tuttu, sillä uudet Turun kauppatorin paviljongit suunnitteltiin yhteistyöhankkeena Schauman & Nordgren Architecs -toimistojen kanssa. Arcon lähtökohtana oli luoda aiemmin hotellina toimineeseen ullakkotilaan toimiston kasvutavoitteita tukevat tilat.

– Halusimme suunnitella uudenlaisia työtapoja paremmin palvelevat tilat. Yrityksen imagon sekä tilojen tunnelman toivottiin säilyvän tunnistettavina, mutta niissä tuli selkeästi näkyä myös askel kohti uutta, kertoo Maija Viitala, sisustusarkkitehti SIO, Arco Architecture Company.

Kestävä kehitys on osa Arcon ydinarvoja, mikä loi hedelmällisen pohjan yhteistyölle Input interiorin kanssa. Projektissa on hyödynnetty osittain myös käytettyjä kalusteita.

– On ollut palkitsevaa työskennellä osana projektia, jossa on ollut laajat vastuullisuustavoitteet, jotka ovat luonnollisesti ohjanneet myös huonekalu-, valaistus-, tekstiili- ja viherkasvivalintoja, kertoo Jouni Kyllönen, Sales Manager, Input interior Turku.

Tilojen sekä väri ja materiaalimaailman haluttiin olevan selkeälinjaiset ja lämpimän ajattomat pienellä twistillä korostaen yrityksen imagoa.

– Input valikoitui yhteistyökumppaniksemme, kun etsimme toimijaa, joka pystyy vastamaan ja toimittamaan kaikki sisustukseen liittyvät tarpeemme. Erittäin iso painoarvo oli luonnollisestikin myös sillä, että lopputuloksesta tuli suunnitelmiamme vastaava, oman näköisemme kokonaisuus, päättää Maija Viitala.

Arcon toimitilojen suunnittelusta vastasi Viitalan kanssa yhteistyössä Arcon sisustusarkkitehti SIO Ida Pynnönen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen