Brogårdaskolan

Mahdollisuus oppia eri tavoilla on huomioitu myös koulukalusteiden valinnassa; tuolit ovat muun muassa yksilöllisesti säädettävissä.

”Sisältä ja ulkoa”. Oppilaat ja pedagogit ovat auttaneet uuden Brogårdaskolanin sisustuksen muodostamisessa sisältä ja ulkoa toiminnan kaikkien tarpeiden mukaan.

Bjuvin kunta näki tarpeelliseksi uudistaa vanhan Brogårdaskolan -koulun ja tukea samanaikaisesti kunnan kehitystä houkuttelevaksi asuinpaikaksi. Kunta päätti rakentaa kokonaan uuden koulurakennuksen vanhan yhteyteen. Yhdessä NCC:n ja Codesignin kanssa on suunniteltu yksilöllinen koulurakennus, jossa kaikkia sisä- ja ulkotiloja voidaan hyödyntää pedagogiseen toimintaan. Tarkoituksena ei ollut rakentaa vain koulurakennusta vaan luoda paikka, jossa ”me” tunnelma vallitsee oppilaiden, pedagogien, opettajien ja vanhempien kesken. Paikka, joka on luotu tarpeiden perusteella ja, joka tuo lisäarvoa kunnalle.

Koulu koostuu kolmesta valoisasta osasta, jotka yhdistyvät runsaan luonnonvalon kautta ympäröivään luontoon. Kaikkien tilojen suunnittelu on toteutettu ensisijaisesti koulun pedagogisten tarpeiden mukaan ”sisältä ja ulkoa”. Oppilaita ja pedagogeja on haastateltu suunnitteluvaiheessa ja toiveet ovat huomioitu toteutuksessa. Esimerkiksi toivottu matalampi hyllyjen korkeus on huomioitu ja kouluympäristö on muodostunut niin, että aikuisilla on parempi mahdollisuus lasten valvontaan ja huolenpitoon.
– Lapset ovat asiantuntijoita kertomaan koulupäivästään ja kuinka ikävältä tuntuu, kun kalusteiden vetimet ovat asetettu liian korkealle tai luokassa on liian meluisaa, kertoo Linda Gustafsson-Lutener, arkitehti Codesignilta.

Rakennuksen eri osien suunnittelussa on huomioitu myös lasten ikäryhmät. Pienimmät lapset leikkivät majoissa ja vanhemmat harjoittelevat näyttämöllä. Mahdollisuus oppia eri tavoilla on huomioitu myös koulukalusteiden valinnassa. Tuoleissa on muun muassa säätömahdollisuus ja luokkahuoneiden ulkopuolelle on luotu erilaisia opiskelupisteitä. Ajatuksena on ollut minimoida tyhjät käytävätilat ja luoda niihin pieniä opiskelusoppeja ja muita rajattuja tiloja, joissa oppilaat voivat yksin tai ryhmissä opiskella rennossa ja hauskassa ilmapiirissä. Input interiör on toimittanut ja asentanut kaikki irtokalusteet ja erikoispuusepäntyöt projektiin.

Koulu on äskettäin avattu opetukselle, mutta se ei ehkä koskaan valmistu ihan kokonaan. Se mukautuu tarpeiden mukaan ja tiloja voidaan hyödyntää tulevaisuudessa kokonaan uusilla tavoilla.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen