Telian sisustuksesta 80 prosenttia on kierrätettyä

Kun hieman yli 700 työntekijää siirtyi Telian uusiin tiloihin Luulajassa, uudelleenkäyttö ja kestävyys olivat keskeisessä asemassa. Lähes 80 prosenttia sisustuksesta koostuu uudelleenkäytetyistä huonekaluista. – Tunsimme voimakasta tarvetta hyödyntää käytettyjä huonekaluja kestävällä tavalla, kertoo Tommy Nordström Telia Companyn Group Real Estatesta.

Telian työntekijät siirtyvät uusiin toimitiloihinsa Luulajassa tällä viikolla. 7 200 neliömetrin toimistotilojen täyttäminen huonekaluilla ja kalusteilla on ollut käynnissä useita viikkoja. Luulajassa nykyisin käytössä olevista kalusteista hieman yli 80 prosenttia koostuu uudelleenkäytetyistä huonekaluista.

– Kun muutimme Tukholman toimipisteen Farstasta Solnaan, jäljelle jäi paljon huonekaluja. Tunsimme voimakasta tarvetta hyödyntää niitä kestävällä tavalla, ja silloin syntyi ajatus uudelleenkäytöstä. Projekti on edennyt sujuvasti ja olemme saaneet erinomaista tukea ja sitoutumista työntekijöiltämme heti alusta alkaen, mikä tuntuu hienolta, Tommy Nordström sanoo.

Huonekalujen uusi funktio

Huonekalut, jotka on käytetty uudelleen osana projektia, ovat kestäviä ja korkealaatuisia, ja kunnostuksen ja uudistuksen jälkeen ne kestävät vielä pitkään uudessa käyttötarkoituksessaan. Osa huonekaluista on kunnostettu uusilla kankailla tai pinnoilla. Osa on kokenut totaalisen muodonmuutoksen ja korjauksen, saanut uusia funktioita ja uuden mahdollisuuden.

Kierrätyksen kiinnostuksen kasvu

Luulajan uudelleenkäyttöprojekti on kooltaan ainutlaatuinen Ruotsissa. Kiinnostus nykyisten huonekalujen ja kalusteiden hyödyntämiseen romuttamisen ja uusien hankintojen sijaan on lisääntynyt. Tätä mieltä on Input interiorin COO Mille Milehem, joka hoiti uudelleenkäyttöprosessin projektinhallintaa ja toimitti kunnostetut kalusteet Telian toimistoon.

– Tämäntyyppinen huonekalujen uudelleenkäyttö on kasvattanut suosiotaan. Osaltaan on kyse työntekijöiden ja yleisön tietoisuuden lisäämisestä. Toivomme yritysten harkitsevan ympäristöä ja luontoa. Maapallon rajallisten luonnonvarojen hyödyntämisen tulee olla osa kiertokulkua – ei yksisuuntaista matkaa kohti kaatopaikkaa, sanoo Mille Milehem ja jatkaa:

– Kun kyseessä on näin suuri määrä kalusteita, vaikutus on merkittävä. Kun otamme huomioon 700 kirjoituspöytää ja 550 toimistotuolia, joille on annettu uusi elämä tässä projektissa, kyseessä on 30 tonnia metallia, 16 tonnia puuta ja 3 tonnia muovia. Ja tämä on vain pieni osa kaikista tämän projektin kalusteista, toteaa Mille Milehem.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen