Input interior kuljettaa fossiilittomasti Skånen alueelle

Input interior vähentää ympäristövaikutustaan toimittamalla huonekalut fossiilittomasti Skånen alueelle. Investointi toimii pilottiprojektina, jota voidaan tulevaisuudessa kehittää eri puolilla Pohjoismaita.

Input interiorin kestävän kehityksen yhtenä tavoitteena on vähentää yrityksen tekemien kuljetusten aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi pyritään nyt keskittymään fossiilittomien polttoaineiden käyttämiseen.

Skånen alueen kanssa tehdyn sopimuksen myötä Input interior on sitoutunut käyttämään 100-prosenttisesti fossiilittomia polttoaineita huonekalujen kuljetuksessa alueen toimipisteisiin. Skånessa sopivan polttoaineen saatavuus on mahdollista, joten siellä tämä pilottiprojektina toimiva investointi on täysin toteutettavissa. Investointia arvioitaessa Input interior näkee yrityksellä olevan hyvät mahdollisuudet vähentää hiilidioksidipäästöjä lisäämällä fossiilittomien polttoaineiden käyttöä eri puolilla Pohjoismaita.

– Kasvihuonekaasupäästöt vähenevät 50–90 prosenttia perinteiseen dieseliin verrattuna. Väheneminen riippuu jossain määrin polttoaineen valmistuksessa käytetyn jätteen ja raaka-aineen tyypistä. Esimerkiksi siitä, onko polttoaine valmistettu kasvi- vai eläinrasvoista, sanoo Patrik Clavenstam, Input interiorin laatu- ja kestävyysvastaava ja jatkaa:

– Fossiilittomiin polttoaineisiin siirtymisen ohella seuraamme myös kaasu- ja sähkökäyttöisten kevyiden kuorma-autojen kehitystä. Polttoainekaasu koostuu tällä hetkellä maakaasusta ja biokaasusta. Biokaasun osuutta kehitetään jatkuvasti, joten uusiutuvien energialähteiden osuus kasvaa joka vuosi. Sekä ajoneuvojen että polttoaineiden kehitys etenee nopeasti ja uskon, että tulevaisuudessa koko konsernilla on hyvät mahdollisuudet vähentää päästöjä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen