hasan-ryhmän uudet tilat houkuttelevat palaamaan toimistolle

hasan-ryhmän uudet tilat sijaitsevat vuonna 1940 valmistuneessa suojellussa betonikaarihallissa Helsingin Vallillassa. Luova yritys halusi keskittää kaikki liiketoimintayksikkönsä yhteen saman katon alle. Aiemmin sokkeloisissa tiloissa toiminnut toimisto halusi luoda pohjaa rajat ylittävälle luovuudelle, synergialle ja tiimityölle.

Workspace suunnitteli hasan-ryhmän luovien suunnittelijoiden työtä tukevan kokonaisuuden, joka houkuttelee paitsi asiakkaita ja uusia suunnittelijalahjakkuuksia, myös etätöitä tekevät suunnittelijat takaisin työpaikalle.

– Tärkeitä teemoja tilojen ja materiaalien suunnittelussa olivat muun muassa lämminhenkisyys, kestävä kehitys ja ekologisuus, kontrastit ja kerroksellisuus sekä design. Tilojen haluttiin indikoivan koko yhteisölle ominaista kovaa laatutasoa. Avoimeen ja korkeaan monitilaan tarvittiin erilaisia tunnelmia, katkoja sekä rytmiikkaa läpi tilan, tilojen suunnittelusta vastanneen Workspacen projektipäällikkö Eva Kober kertoo.

Suojellun historiallisen rakennuksen hienovarainen muuntaminen uuteen käyttötarkoitukseen on osa vanhojen rakennusten hyödyntämistä – re-use-ajattelua – joka näkyy ympäri Helsinkiä. Tämä teema näkyy myös hasan-ryhmän uusien tilojen sisustuksessa – olemassa olevia kalusteita ja esineistöä hyödynnettiin paljon uusissa tiloissa ja mm. tapahtuma- ja työskentelykahvion sisustuksessa on käytetty osittain vintage-kalusteita.

Input interior vastasi kalusteiden ja sisustustuotteiden hankinnoista, toimituksista ja asennuksista.

– Tutustuimme jo projektisuunnittelun alkumetreillä Steelcasen Munchenin LINC-keskukseen (Learning + Innovation Center). Siellä esitellyt työympäristöjen ratkaisut ja näkemykset perustuvat aina tutkimustuloksiin ja toimivat hyvinä ohjenuorina yritysten muutosprosesseille. Mielestämme ne sopivat loistavasti projektin lähtökohdiksi, ja tiiviissä yhteistyössä kehitimme niistä juuri hasan-ryhmän tarpeisiin räätälöidyt ratkaisut, kertoo projektipäällikkö Riikka-Maria Slotte Input interiorilta Helsingistä.

Tilojen suunnitteluun osallistui ydinryhmien lisäksi koko henkilöstö. Yhteistyöstöissä erityisen tarkastelun alle nostettiin tilaan saapuminen, yhteiskehittely- ja neuvottelutilat sekä tilan sydän, eli buzz-alue – tapahtuma- ja työskentelykahvila. Olennainen osa hasan-ryhmän kulttuuria on koko organisaation yhteiset aamupalat ja lounaat, joiden perinnettä haluttiin vaalia suunnittelemalla niille sopiva tila.

– Meidän ryhmämme kulttuuri on suuri voimavaramme. Uudet tilamme ovat nyt meidän näköisemme, ja ne mahdollistavat meillä elintärkeitä asioita: rajoja rikkovaa luovuutta, yhteistyössä syntyviä ideoita, laadukasta ja oivaltavaa muotoilua, strategista ajattelua sekä syväluotavaa asiakasymmärrystä, hasan-ryhmän toimitusjohtaja Simo Kajaste summaa.

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen