Coworking-konsepti perustetaan Tukholmaan

UMA Workspace coworking-konseptinsa avulla Technopolis pyrkii luomaan houkuttelevia ja moderneja toimistotiloja sekä suurille että pienille yrityksille. Konsepti on jo käynnissä 13 paikassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. UMA Kungsbron on yrityksen ensimmäinen kohde Ruotsissa ja erityisesti Tukholmassa, jossa toimistotilojen kysyntä on suurta.

Viime vuosina syntynyt toimistotilojen puute suurkaupungeissa on johtanut yritysten väliseen taisteluun keskeisillä paikoilla sijaitsevista tiloista, yleensä korkeaan hintaan.

– Tukholman keskustassa ei ole riittävästi tilaa, mikä on luonut valtavan kysynnän moderneille ja joustaville toimistotiloille. UMA Kungsbronin perustaminen loistavalle paikalle on askel oikeaan suuntaan tähän kysyntään vastaamiseksi, sanoo Technopoliksen palvelujohtaja Niko Pulli.

Technopolis on suomalainen pörssilistattu yritys, joka vuokraa toimitiloja yrityksille kuudessa maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Heidän liiketoimintaan kuuluu UMA Workspace -coworkingkonsepti: joustavia ja moderneja toimistotiloja houkuttelevissa paikoissa. Ruotsin lisäksi konsepti on käytössä myös Suomessa ja Norjassa sekä Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yritys aloitti äskettäin toiminnan Tanskan markkinoilla ja allekirjoitti vuokrasopimuksen kiinteistöön Kööpenhaminassa suositun Ströget-ostoskadun poikkikadulla.

Skandinaavinen sisustus

Tukholman kohteella Technopolis haluaa tarjota asiakkailleen houkuttelevia ja helposti saatavilla olevia tiloja kaupungin keskustassa. Toukokuussa Klara Strandissa avautuva UMA Kungsbron tarjoaa 2350 neliömetrin monitilatoimisto, joissa on erilaisia työpisteitä, erillisiä toimistotiloja ja 7 kokoushuonetta. Toimiston sisätilat on suunnitellut Gullstén-Inkinen, ja Input interiorin toimittama skandinaavinen sisustus on toteutettu muun muassa Marimekon ja Artekin tuotteilla. Tilojen keskeinen sijainti on ihanteellinen sellaisille yrityksille, joiden pääkonttorit sijaitsevat esikaupungeissa, mutta jotka haluavat järjestää asiakastapaamisia tai esityksiä lähellä keskustaa.

– Näemme UMA Workspace -konseptin jatkeena omalle toimistolle, sanoo COO Mille Milehem Input interiorista, joka on toimittanut UMA Kungsbronin sisustuksen. Digitalisaatio on jo niin pitkällä, että toimitilat eivät ole liiketoiminnan edellytys tai rajoite. Itse asiassa uskomme tähän niin paljon, että tarjoamme muille toimijoille, kuten arkkitehdeille ja sisustussuunnittelijoille mahdollisuuden käyttää tilojamme ja näyttelytilojamme tarvittaessa. Tarkastelemme mahdollisuuksia käyttää tilojamme eri tavalla, esim. vähentämällä omia työtilojamme ja tarjoamalla niitä eri käyttötarkoituksiin, joista coworking voisi olla yksi monista vaihtoehdoista, jatkaa Mille Milehem.

Joustavuus keskipisteenä

Technopoliksen coworking-konseptin avainsana on joustavuus. Paljon matkustavat jäsenet voivat käyttää kaikkia UMA Workspace -tiloja eri kaupungeissa. Toimistotilaa päiväksi tai muutamaksi tunniksi tarvitsevat voivat käyttää päiväpassia.

– Tukholman coworking-toimitilamme on profiililtaan samanlainen kuin Helsingissä sijaitseva. Meillä on useita paljon matkustavia asiakkaita, jotka tulevat todennäköisesti käyttämään uutta Tukholman UMA Kungsbronia liikematkoillaan, koska se sijaitsee vain kivenheiton päässä asemalta ja Arlandan pikalinjalta. Muut vuokralaiset, kuten vakiintuneet yritykset ja kasvavat yritykset voivat verkostoitua ja luoda arvokkaita kontakteja UMA Workspace -verkoston kautta, Niko Pulli toteaa.

Enemmän investointeja

Jatkossa Technopolis haluaa investoida korkealaatuisten ja joustavien co-working-kokemusten tuottamiseen yrittäjille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys on varannut 30 miljoonaa euroa kasvattaakseen 20 uuden UMA Workspace -tilan verkoston vastatakseen kysyntään suurissa kaupungeissa.

– Uusi UMA Kungsbron on kunnianhimoinen ensimmäinen askel Tukholmassa, mutta se on vasta alkua, lupaa Niko Pulli.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

  Kiitos

  Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

  Takaisin lomakkeeseen
  Pahoittelemme.

  Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

  Takaisin lomakkeeseen