Ylistetty klassikko

Toimiva ja joustava, muunneltava ja tunnettu. Tänä vuonna String-hylly täyttää 70 vuotta.

Kun Nils ja Kajsa Strinning suunnittelivat ensimmäisen String- hyllyn, he eivät luultavasti aavistaneet luovansa modernin klassikon, joka koristaisi kotia vielä 70 vuoden päästä. Hylly sai alkunsa aivan jonain muuna, nimittäin astiankuivaustelineenä 40-luvun lopulla. Tuolloin käytössä olleet puutelineet haisivat hetken käytön jälkeen happamalta ja metallisista telineistä jäi pesualtaaseen ruostetta. Kotikeittiössään arkkitehti Nils ja suunnittelija Kajsa testasivat lankahyllyä, jonka metallilangat oli päällystetty muovilla ruostumisen ehkäisemiseksi.

Samana vuonna, 1949, kirjakustantamo Bonnier järjesti suunnittelukilpailun, jossa etsittiin uudenlaista kirjahyllyä, joka kirjojen säilyttämisen ohella olisi myös edullinen, nopea koota ja helppo asentaa seinälle. Astiankuivaustelineestä inspiroitunut pari loi ensimmäisen prototyypin String-hyllylle; kevyt ja ilmava hyllyjärjestelmä, jossa on metallilangasta valmistetut paneelit ja irrotettavat puuhyllyt. Yksinkertainen mutta nerokas ratkaisu, joka voitti kilpailun ja otettiin välittömästi sarjatuotantoon.

 

 

Kansainvälinen menestys

String-hylly oli joustava ja käytännöllinen, se oli helppo koota ja purkaa, sitä voitiin laajentaa lisähyllyillä ja kasvattaa koko seinän kokoiseksi. Menestys oli taattu, ja hyllyjärjestelmä saavutti pian kansainvälisen statuksen. Kun YK:n uusi pilvenpiirtäjä avattiin New Yorkissa 50-luvulla, sen seiniä koristi String-hylly.

Strinningin pariskunta jatkoi vuosien mittaan järjestelmän kehittämistä uusilla malleilla ja lisävarusteilla. Pian String oli paitsi hylly myös sivupöytä, vitriinikaappi, lehtiteline ja kirjoituspöytä. 1970-luvulla hyllyn suosio kuitenkin laski ja sen tuotanto lopetettiin.

Kodin kaikkiin tiloihin

Vain muutaman vuosikymmenen kuluttua hylly koki renessans-sin. Ruotsalainen String Furniture otti metallilangat uudestaan käyttöön ja alkoi valmistaa uusia hyllyversioita monokromisissa väreissä ja lanseerasi uudelleen markkinoilta kadonneet tuotteet. String muutti takaisin kodin tiloihin, keittiöön hyllyksi tai kylpyhuoneeseen kaapiksi. Suurista säilytysjärjestelmistä hieman pienempään String Pocket -hyllyyn, joka jäi Nils Strinningin viimeiseksi tuotteeksi. Se on pokkareiden kokoon mukautettu hylly, joka sopii myös koriste-esineiden ja muiden pikkutavaroiden säilytykseen. Monipuolisuutta ja minimalismia, jotka tekevät Stringistä klassikon ympäri maailmaa.

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen