Muoti vs. Sisustus

Kun Filippa K suunnitteli ensimmäisen kahvimukinsa Rörstrandille 2000-luvun alussa, moni kohotti kulmakarvojaan. Sittemmin muoti- ja sisustusalan luova yhteistyö on tiivistynyt ja trendeistä on tullut yhä enemmän rajoja ylittäviä.

Missonin kankailla verhoillut Artek-klassikot, Henrik Vibskovin Fredericia-yhteistyö sekä Dieselin yhteistyö Moroson ja Foscarinin kanssa. Jännittäviä yhteistyöhankkeita voisi listata enemmänkin, ja mallistoilla on tapana mennä kuumille kiville yhteistyön kestosta riippumatta. Läheskään kaikki yhteistyöprojektit eivät silti paistattele parrasvaloissa.

Tästä on esimerkkinä tanskalainen September Salon, joka on uudistanut muotialaa syksystä 2015 lähtien. Tuotemerkillä ei ole perinteisiä myymälöitä tai nettikauppaa eikä massatuotantoa, ja se vastustaa päätöntä kulutusta. September Salon kutsuu kunkin sesongin kynnyksellä rajatun kutsuvierasjoukon uuden mallistonsa näytökseen. Muotinäytöksen jälkeen asiakas tekee tilauksen, jonka perusteella tuote valmistetaan. Kaikki valmistetut tuotteet myydään.

September Salon edistää aktiivisesti kestävää kehitystä. Tämä olikin yksi syy siihen, miksi se otti yhteyttä verhoilu- ja verhokankaita valmistavaan Kvadratiin.

– Kollegani Mette suunnitteli reilut 20 vuotta sitten Kvadratin kankaasta takin. Sen vuori on vaihdettu kolme kertaa, mutta päällyskangas on yhä huippukunnossa. Tämä on hyvä esimerkki Kvadrat-kankaiden laadusta, sanoo Trine Vestergaard, joka pyörittää September Salonia yhdessä Mette Bjerregaardin kanssa. Hän jatkaa:

– Käytämme Italian suurten muotitalojen, kuten Guccin, Pradan ja Balenciagan, jäännöseriä. Lisäksi hyödynnämme olemassa olevaa sen sijaan, että valmistaisimme uutta. Se on osittain statement, mutta myös hyvä keino pitää laatukankaiden hinnat kurissa. Sama pätee Kvadratin verhoilukankaisiin, jotka soveltuvat erinomaisesti tiettyihin vaatteisiin.

Millaisiin vaatteisiin?

– Toistaiseksi käytämme Kvadratin kankaita etupäässä takeissa ja jakuissa. Kankaat ovat usein liian paksuja käytettäväksi esim. puseroihin ja housuihin. Mutta pitäkää silmänne auki, sillä olemme aloittaneet neuvottelut Kinnasandin kanssa sen ikkunaverhokankaiden käytöstä. Ohuempi materiaali tarjoaa uusia mahdollisuuksia.

Miten kokoelmat on otettu vastaan?

Todella hyvin. Asiakkaat ovat pitäneet niistä, ja näytösten määrä on kasvanut joka sesonki. Jotkut vaatekappaleet ovat todella suosittuja. Yksi tällainen vaate on Nebula-kankaasta valmistettu takki, joka kuului vuoden 2016 kevätkokoelmaamme. Kysyntä oli niin suurta, että meidän oli otettava takki uudelleen mukaan tänä vuonna.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen