Kaiken maailman klassikot

Alexander Girard, Eileen Gray ja Charles & Ray Eames sekä Ikean Billy-kirjahylly saman katon alla. Jos olet joskus pohtinut, mikä katsotaan designklassikoksi, vastaus löytyy täältä.

Vitra Schaudepot Weil am Rheinissa, Saksassa, on todellinen designintoilijoiden aarreaitta. Tämä uusi museorakennus avasi ovensa kesällä 2016 ja toi ensimmäistä kertaa silmiemme eteen Vitra Design Museumin maineikkaan kokoelman sen täydessä laajuudessaan. Kokoelmaan kuuluu yli 20 000 esinettä eri vuosikymmeniltä ja eri puolilta maailmaa, ja niiden yhteisenä nimittäjänä on design ja sisustus.

Yksityinen kokoelma

Kokoelma sai alkunsa Vitran entisen toimitusjohtajan Rolf Fehlbaumin yli 8 000 esineen huonekalukokoelmasta, jota hän ryhtyi kartuttamaan omin päin 1980-luvulla. Hän hankki tuolloin muun muassa Charles ja Ray Eamesin, Alvar Aallon ja Jean Prouvén tuotteita. Sen jälkeen kokoelmasta on kehkeytynyt yksi maailman laajimmista ja merkittävimmistä. Mukana on designklassikoita Le Corbusierin ja Charlotte Perriandin kaltaisilta ikonisilta muotoilijoilta sekä nykytähdiltä, kuten Jasper Morrisonilta ja Bouroullecin veljeksiltä.

Näyttely on selkeä, ja kaikki esineet on luetteloitu sähköiseen arkistoon. Museossa on myös suuri kirjasto niille, jotka haluavat tutustua läntisen maailman moderniin kalustehistoriaan.

Vastakkaiset sisä- ja ulkotilat

Schaudepot-rakennuksen ovat suunnitelleet baselilaiset arkkitehdit Herzog & de Meuron. Käsin murretusta tiilestä koostuva ikkunaton julkisivu on koruton, mutta itse rakennus tarjoaa optimaaliset edellytykset designkokoelman säilyttämiselle.

Vitran kampuksella sijaitseviin naapureihinsa verrattuna Schaudepot luo eleettömän vaikutelman ja tarjoaa siten jännittävän kontrastin esimerkiksi Zaha Hadidin suunnittelemalle paloasemalle (1993) tai Frank Gehryn piirtämälle Design Museumille (1989).

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen