Tulevaisuuden luokkahuone

Koulun kehityksen myötä muuttuvat myös tarpeet. Millaisia vaatimuksia kouluympäristöllä on tulevaisuuden koululla ja mitä toimintoja niiden tulee tukea?

Tärkeimpänä keskipisteenä tulee olemaan koulun oppimisympäristöt, joiden tulee tukea henkilökohtaisia ja pedagogisia tarpeita. Tulevaisuuden luokkahuoneessa perinteinen sisustus korvataan tai yhdistetään uusiin joustaviin ratkaisuihin. Oppimisympäristöjen lähtökohtana ovat erilaiset tilanteet jo tuhansien vuosien ajalta. Modernissa ratkaisussa opetus ja sisustus huomioidaan jokaisen oppilaan tarpeiden, tavoitteiden ja edellytysten mukaan. Viisi tilannetyyppiä ovat: näyttämö, laboratorio, luola, nuotio ja juomapaikka. Nämä voivat sisältyä yksittäin tai yhdistettynä tulevaisuuden koulun luokkahuoneeseen.

 

Scenen

 

Näyttämö

Perinteisin ja klassisin opetusmuoto, jossa lavalla oleva henkilö tavoittaa, koskettaa ja vaikuttaa yleisöönsä. Esitelmiä, palautteen antoa ja luentoja varten.

 

Labbet

 

Laboratorio

Käytännön tehtävien avulla oppilas saa mahdollisuuden kokeilla, tutkia ja luoda. Paikka innovaatiolle, luovuudelle ja kekseliäisyydelle. Tutkiva ympäristö sekä yksilölliseen työskentelyyn että ryhmätöihin.

 

Grottan

 

Luola

Rajoitettu paikka keskittymistä ja yksilöllistä työtä varten. Näköja ääniärsykkeitä vähentämällä luodaan edellytykset keskittymiselle, pohdinnalle ja analysoinnille.

 

Lägerelden

 

Nuotio

Paikka, joka heijastaa tuhatvuotista perintöä kerätä ja kuunnella kertomuksia ja tarinoita, jotka edistävät osaamistamme ja kulttuuriamme. Paikka kokouksille, keskusteluille ja pohdiskelulle sekä yhteistyölle ja syvällisille keskusteluille pienemmissä ryhmissä.

 

Vattenhålet

 

Juomapaikka

Vuorovaikutteinen ja sosiaalinen kokoontumispaikka, jossa vuoropuhelu on keskiössä. Paikka vilkkaille keskusteluille, kysymyksille ja tiedonvaihdolle. Juomapaikalla kaikki osallistujat toimivat opettajina ja oppilaina.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen