7 megatrendiä, jotka vaikuttavat tulevaisuuden kouluun

Koulu ei ole eristetty saari. Siihenkin vaikuttavat yhteiskunnalliset voimat ja vähitellen muotoutuvat megatrendit. Sosiaaliset, taloudelliset, poliittiset, ympäristölliset ja tekniset muutokset kehittyvät jatkuvasti ja vaikuttavat monenlaisiin aloihin. Koulut mukaan lukien.

Digitalisaatio

Nykypäivän oppilaat pitävät tekniikkaa itsestäänselvyytenä ja odottavat koulutuksen mukautuvan siihen. Opetus siirtyy luokkahuoneiden ulkopuolelle uusien kannettavien tietokoneiden, langattomien verkkojen ja uusien asenteiden myötä.

Globalisaatio

Painopiste on siirtynyt paikallisesta, alueellisesta ja kansallisesta maailmanlaajuiselle tasolle. Oppilaat kilpailevat opiskelupaikoista ja työpaikoista ympäri maailmaa tulevien nuorten kanssa.

Yksityistäminen

Koulujen yksityistäminen on lisännyt kilpailukykyä ja tuonut markkinavoimat koulumaailmaan. Oppilaitosten ja työpaikkojen valinnassa esteettiset ja emotionaaliset arvot ovat yhä tärkeämpiä.

Tietotalous

Me kouluttaudumme entistä enemmän ja elämme tieto- ja ajatustaloudessa. Tietojen helppo saatavuus verkossa on tehnyt tietojen käsittelystä ja ideoiden luomisesta keskeisiä tekijöitä. Ryhmäaktiviteetit tapahtuvat pikemminkin yksilöllisesti.

Yksilöllistäminen

Me kaikki olemme erilaisia. Meillä on erilaisia tarpeita, tavoitteita ja vaatimuksia. Yksilöllistämisestä tulee enemmän sääntö kuin poikkeus. Uudet sukupolvet uusine asenteineen ottavat enemmän tilaa ja vaativat itselleen vaikutusvaltaa ja vastuuta.

Monimuotoisuus

Ymmärtääksemme nykyaikaa on tarpeen luoda tiimi ja varmistaa vuorovaikutus eri kulttuurien, etnisten ryhmien ja ikäryhmien välillä. Mahdollisuudet ja haasteet kasvavat, kun koulujen ja työelämän monimuotoisuus lisääntyy.

Kestävä yhteiskunta

Ilmastolliset uhat ja unelma kestävästä yhteiskunnasta motivoivat meitä käyttämään luonnonvaroja huolellisemmin. Avaintekijöitä tulevat olemaan vähemmällä toimeen tuleminen, joustavuus, synergiat ja pienemmät toimistotilat.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen