Närhälsan Kongahälla

Monien työpöytien rungot on käytetty uudestaan ja täydennetty uusilla pöytäkansilla.

Kungälvin Kongahälla Center -kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen on koottu yhteen useita palveluita ja luotu helposti saavutettava Terveyskeskus asiakkaiden kulkureitin varrelle.

Kongahällan Terveyskeskuksessa Närhälsan on yhdistetty Terveyskeskuksen ja Kuntoutuksen Lasten terveydenhuollon, Kätilö- ja nuorisovastaanoton sekä Kuntoutuksen kanssa synergiaetujen lisäämiseksi ja eri toimintojen yhteistyön lisäämiseksi. Erilaisille kohderyhmille tarkoitettujen palveluiden yhdistämisessä on ollut keskeistä löytää tasapaino niiden tilojen välillä, joita voidaan käyttää yhteisesti ja niiden, jotka vaativat tarkemman suunnittelun käyttötarkoituksen ja toiminnan vaatimusten täyttämiseksi.

– Uusi vastaanotto on tehtäväperusteinen. Kuntoutuksen ja Terveydenhuollon kannalta tämä tarkoittaa sitä, että käytämme monipuolisesti tiloja, joita luonteensa vuoksi voidaan hyödyntää useimpiin toimintoihin. Emme halua lukita tiloja yhtä toimintoa varten, vaan olemme luoneet huoneita, joista jokainen valitsee parhaiten työhönsä sopivan. Monia Terveyskeskuksen tiloja käyttää myös Kuntoutus, kertoo Abako Arkitekterin sisustussuunnittelija Nilla Berko, joka on suunnitellut Kongahälla Center -keskuksessa sijaitsevan Närhälsanin vision ja sisustuskonseptin.

Luonto teemana

Joki-teema yhdistää eri aktiviteetit toisiinsa. Luonnosta poimitut yksityiskohdat luovat rauhallisen ja harmonisen tunnelman, mikä edistää arvokasta ja ammattimaista vaikutelmaa. Värimaailmassa toistuvat maanläheiset, hillityt ja  poltetut sävyt. Teeman avulla haluttiin panostaa tiloissa  suunnistamisen helppouteen, mikä on muun muassa nähtävissä vastaanottojen odotustiloissa, joista siirrytään eri suuntiin.

– Odotustiloissa on selkeimmin nähtävissä tilojen mukauttaminen eri kohderyhmille. Lapsille suunnatuilla osastoilla on esimerkiksi teemana vedenalainen maailma. Lapset haastavat ympäristönsä eri tavalla kuin aikuiset, mikä on otettava huomioon tilojen suunnittelussa. On tärkeää nähdä ympäristö heidän näkökulmasta. Rohkaisemme lapsia leikkimään ja tuemme heidän tapaansa odottaa erikokoisilla ja -muotoisilla huonekaluilla – jotta he voivat halutessaan seistä, istua tai vaikkapa makoilla, Nilla Berko sanoo.

Jotta kävijä saa hyvän ensivaikutelman hoitokäynnistä, on kiinnitetty erityisesti huomiota yhteisiin tiloihin, jotka hoitoon saapuva kohtaa ensimmäisenä. Esimerkiksi Terveyskeskuksen vastaanottoon ja odotustiloihin. Näissä tiloissa hygieniavaatimukset täyttävät tekstiilit luovat viihtyisän ja turvallisen tunnelman tekstiiliseinien ja verhoiltujen huonekalujen avulla.

Korkeat ympäristövaatimukset ja uudelleenkäyttö

Länsi-Götanmaa on projektin toimeksiantajana asettanut korkeat ympäristövaatimukset, minkä seurauksena muun muassa suurin osa huonekaluista on kierrätettyjä. Projektin toimituksesta ja kokoonpanosta vastannut Input interior osallistui myös kierrätykseen ja verhoiltujen huonekalujen toimittamiseen Kongahällan Närhälsaniin.

– Suuri osa työpöytien alustoista on kierrätetty, koottu uudelleen ja viimeistelty uusilla pöytälevyillä. Sohvat, jotka aiemmin toimitin yrityksille, on koottu uudelleen ja otettu mukaan Kongahälla Terveyskeskukseen, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta. Kiinnostus huonekalujen kierrätykseen on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina, sanoo Input interiorin projektipäällikkö Stina Ek.

Yksi kierrätysprojektien haasteista on Nilla Berkon mukaan uuden ja vanhan yhdenmukaistaminen.

– Kun suunnittelimme kalustusta ja olimme varmoja projektin tarpeista, teimme inventaarion nähdäksemme, mitkä huonekalut voitaisiin käyttää uudelleen välittömästi ja mitkä vaativat korjausta. Uudelleenkäytössä on kyse tasapainon ja harmonian löytämisestä. Se on vähän kuin palapelin tekemistä: huonekalut kerätään ryhmiin niin, että lopputulos ei vaikuta hajanaiselta, ja eniten ympäristöstä erottuvat kalusteet käytetään erillisissä huoneissa. Tuloksena on hyvä kompromissi kokonaisuutta kadottamatta

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen