Helsingborgin sairaala

Helsingborgin sairaala kunnostaa tilojaan ja laajenee vastatakseen tulevaisuuden vaatimuksiin nykyaikaisen ja helposti saatavilla olevan hoidon osalta. Tuloksena ovat valoisat osastot, joissa keskitytään parempaan hoitoon ja joustavuuteen.

Sairaalan vastaremontoituihin tiloihin muutti ensimmäisenä silmävastaanotto: yksi vilkkaimmista vastaanotoista, jossa hoidetaan noin 200 potilasta joka päivä. Sekä potilaan että henkilökunnan tarpeiden pohjalta suunnitelluissa tiloissa on muun muassa suuria lasipintoja, jotka päästävät sisään runsaasti luonnonvaloa.

– Silmävastaanotto sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa, josta avautuvaa upeaa näköalaa halusimme hyödyntää. Sisälle tulviva näköala ja luonnonvalo helpottavat liikkumista, sanoo FOJAB arkitekter -toimiston projektista vastaava arkkitehti Anna Hjort.

Värikkäitä ratkaisuja

Myös pohjaratkaisua on parannettu. Aikaisemmin tilassa oli vain yksi suuri odotushuone, joka oli koko vastaanoton käytössä. Nyt käytössä on useita pienempiä odotustiloja tutkimushuoneiden vieressä, mikä helpottaa sekä potilaiden että henkilökunnan arkea. Materiaalit ja värit ovat pääosin vaaleita, ja sisustuksessa on käytetty saarniviilua. Värimaailmalla on ollut myös keskeinen rooli silmävastaanoton suunnittelussa – eri värit auttavat potilaiden suunnistamista tiloissa.

– Tarkkaan harkitut värit helpottavat liikkumista. Tummat ovet tarjoavat selkeän kontrastin vaaleille seinille, joten heikkonäköistenkin on helppo erottaa ne. Kaikkien käytävien lattiat ovat tummanharmaat, kun taas tutkimushuoneiden lattiat ovat vaaleammat. Myös odotustilat on maalattu tietyin värein. Oranssi väri osoittaa hallinnollisen alueen, jossa on paikalla apua ja tietoa antavaa henkilökuntaa, Anna Hjorth kertoo.

Huonekaluja tuleviin tarpeisiin

Sekä tilat että sisustus on suunniteltu niin, että niihin voidaan tehdä muutoksia ajan myötä ja sopeuttaa tilat tulevaisuuden hoitotarpeisiin ja työmenetelmiin. Input interior on toimittanut kaikki kalusteet sairaalasänkyjä lukuun ottamatta.

– Olemme tottuneet toimittamaan tarpeisiin sovitettuja ratkaisuja ja pystymme vastaamaan erilaisiin vaatimuksiin. Erityisesti terveys- ja sosiaalialalla on usein erityisiä vaatimuksia, joihin meidän on vastattava, esimerkiksi kaikki kalusteet on voitava pyyhkiä alkoholipohjaisella puhdistusaineella. Tämän projektin tavoitteena oli myös se, että kalusteet ovat osa pitkän aikavälin kestävää ajattelua, joten ne ovat helposti siirrettävissä ja mukautettavissa uudelleenorganisoinnin yhteydessä, sanoo Helsingborgin Input interiorin myyjä ja projektipäällikkö Chriss Vourdouka.

Nykyistä sairaalaa uudistetaan vaihe kerrallaan rinnakkain uuden rakennuksen kanssa. Helsingborgin koko sairaala-alueen odotetaan valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen