Folktandvården Kongahälla

Hammashuollon vastaanotto on paikka, joka on tarkoitettu kaikille. Vastaanoton tulisi tuntua turvalliselta, ammattimaiselta ja viihtyisältä ja vastata samalla terveydenhuollon tiloille asetettuihin koviin vaatimuksiin. Onnistunut lopputulos edellyttää estetiikan ja toimivuuden tasapainoa.

Kungälvin keskustan julkinen hammashuolto on useiden vuosien ajan ollut tunnettu ja arvostettu vastaanotto. Toiminta muutti uusiin tiloihin Kongahälla Center -kauppakeskukseen edistääkseen hoidon saavutettavuutta ja tuodakseen sen lähemmäs hoidon tarvitsijoita. Muuton yhteydessä oli tärkeää, että henkilökunta osallistui prosessiin voidakseen ottaa mukaan kaikki positiiviset ominaisuudet vanhoista tiloista.

– Henkilöstölle oli tärkeää luoda ammattimainen, mutta ei liian steriili tila, jossa on lämmin ja viihtyisä tunnelma, sanovat Abako Arkitektkontorin sisustusarkkitehdit Karin Tidblom ja Malin Ahlgren, jotka ovat luoneet Input interiorin toteuttaman vision.

Kaunis ja viimeistelty lattia

Tiloissa, joiden hygienialle ja esteettömyydelle on asetettu korkeat vaatimukset, lämpimän tunnelman luominen voi olla haastavaa. Se on tasapainottelua toimivuuden ja estetiikan välillä. Tämä on nähtävissä muun muassa vastaanoton yleisten tilojen, käytävien ja odotushuoneen lattiavalinnassa. Puukuviolla haluttiin tuoda tilaan ilmettä sekä korostaa lämpöä ja huolenpitoa. Tämä saavutettiin funktionaalisella muovimatolla.

– Lattia on osa värimaailmaa, johon olemme erittäin tyytyväisiä. Se näyttää samansuuntaisesti asetetuilta tammilankuilta, mutta sillä on muovimaton edut. Toimenpidehuoneiden kynnyksettömät harmaat lattiat sulautuvat kauniisti yhteen muovimaton kanssa, Karin ja Malin sanovat.

Yhtenäinen ilme ja tehosteita

Projektin päävärinä on sininen. Sävy on Folktandvårdenin tunnusväri, joka muistuttaa Folktandvårdenin toiminnasta. Tehosteväreinä toimivat vihreän ja vaaleansinisen sävyt tehden tilasta lämpimämmän ja viihtyisämmän. Vastaanoton 12:ssa pääosin harmaavalkoisessa hoitohuoneessa sininen väri toimii tehosteena ja poikkeavana yksityiskohtana.

Lapsia varten on suunniteltu erillinen toimenpidehuone. Huoneen sisustus soveltuu lapsille, vanhemmille ja mukana oleville sisaruksille. Lelut, eläinkuvioiset tapetit, Blå Stationin pehmeä sohva ja rahi luovat viihtyisän kuplan, jossa lapset voivat rentoutua ja rauhoittua. Win-win-tilanne, joka tekee tutkimuksesta helpomman sekä potilaille että henkilöstölle.

Taukotila

Toinen muista alueista poikkeava tila on henkilökunnan sosiaalitilat. Luovista kalusteista on mahdollista koota pöytiä ja istuimia, joiden ansiosta huone tarjoaa tilaa sekä virkistäytymiseen että jopa 40 hengen kokouksille ja esityksille.

– Tämä tila saa erottua edukseen! Kyseessä on erittäin tärkeä tila, jota olemme piristäneet useilla eri väreillä ja upealla valaistuksella. Puukuvioinen taustatapetti, värilliset valaisimet sekä tuolien, sohvien ja nojatuolien erilaiset tekstiilit luovat huoneeseen pehmeän ja viihtyisän tunnelman, Karin Tidblom toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen