Positiivinen tulos haastavasta vuodesta huolimatta

Liikkumisrajoitukset ja lisääntynyt etätyöskentely eivät luoneet parhaita edellytyksiä julkisten tilojen kalustealalle. Haastavasta vuodesta huolimatta Input interior -konserni teki positiivisen tuloksen vuodelta 2020.

Konserni aloitti toiminnan kaikissa Pohjoismaissa vuonna 2018 ja se poikkeaa useimmista kilpailijoistaan sillä, että yrityksellä ei ole lainkaan omaa tuotantoa. Input interior toimittaa markkinoiden laajinta sisustusmallistoaan toimistojen ja elinkeinoelämän, hotelli- ja ravintola-alan, koulujen ja oppilaitosten sekä terveydenhuollon tarpeisiin. Vastaanotto on ollut hyvä ja vallitsevasta koronapandemiasta huolimatta konserni teki liikevoittoa vuodelta 2020 noin 6 miljoonaa euroa.

COO Mille Milehem Input interior -konsernista kertoo yrityksen toiminnan ylittäneen odotukset.

– Olemme onnistuneet sopeuttamaan toimintaamme vaikeasta tilanteesta huolimatta ja nähneet uusia mahdollisuuksia markkinoilla. Toimitimme jo aikaisin keväällä asiakasyritystemme henkilökunnalle kotitoimistoratkaisuja ja kysyntä vastaaville kalusteille jatkuu edelleen Pohjoismaissa. Olemme toimittaneet jo lähes 10 000 työpistettä kotitoimistoihin. Koostimme myös oppaan, jossa kerroimme vinkkejä turvallisen työskentelyyn kotona ja mitä toimenpiteitä tulisi ottaa huomioon toimistolla, jotta voimme minimoida viruksen leviämisriskit.

Koronapandemia on vaikuttanut monien Input interiorin asiakkaiden toimintaan ja yhä useammat uskovat etätyön jatkuvan myös rajoitusten poistumisen jälkeen. Muutos, jonka Mille Milehemin mukaan kalustealan täytyy huomioida myös pitkällä tähtäimellä.

– Koronapandemia on luonnollisesti muuttanut toimistoympäristöä. Digitalisaatio on nopeutunut ja työnantajat sekä työntekijät näkevät etuja etätyöskentelyssä. Tämän vuoksi etätyö tulee luultavasti jatkamaan kasvuaan myös pandemian jälkeen. Uskon kuitenkin, että toimistolla tulee olemaan vakaa rooli kohtaamispaikkana tulevaisuudessa. Toimistossa tavataan kollegoja luovassa ja inspiroivassa kanssakäymisessä, jossa myös parhaat ideat syntyvät. Monet kaipaavat myös kokoavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta työyhteisöön. Minun arvaukseni on, että tulevaisuuden työ koostuu toimiston ja etätyön yhdistelmästä, mikä ei olisi negatiivinen uutinen alalle – vaan päinvastoin.

Suhteellisen valoisista tulevaisuuden näkymistä huolimatta koronaepidemia vaikuttaa edelleen yhteiskunnan toimintaan ja julkisten tilojen kaluste- ja sisustusala tulee kohtaamaan jälleen erilaisen vuoden.

–  Normaalisti talvella ja keväällä järjestetään messuja, tuotelanseerauksia ja muita inspiroivia tilaisuuksia. Tänä vuonna kaikki tilaisuudet ovat luonnollisesti peruttu. Me tulemme jatkossa olemaan entistä proaktiivisempia myyntityössä, jossa pitkäjänteinen työskentely ja innovatiiviset sekä toimivat ratkaisut tulevat olemaan avainasemassa, päättää Mille Milehem.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen