Linné-yliopiston kestävä sisustus

Kalmarin uudessa Linné-yliopistossa kestävyys on otettu huomioon sekä materiaalivalinnoissa että energiansäästöratkaisuissa. Sisustuskin noudattaa samaa ympäristöystävällistä linjaa, sillä osa yliopiston nykyisistä kalusteista käytetään uudelleen.

Yksi Kalmarin historian suurimmista rakennushankkeista, uuden Linné-yliopiston rakentaminen, on täydessä käynnissä. Kaupungin satamassa sijaitsevat uudet rakennukset siirtävät koko Linné-yliopiston yhteen paikkaan ja täydentävät Växjön kampusta. Ruotsalaisia ja kansainvälisiä opiskelijoita houkuttelevan kampuksen kahvilat ja ravintolat tarjoavat kohtaamispaikkoja myös paikallisille asukkaille ja turisteille. Yliopiston alueen rakentamisesta vastaa Skanska, joka keskittyy ennen kaikkea kestäviin materiaaleihin ja energiaa säästäviin ratkaisuihin. Vihreät valinnat heijastuvat myös yliopiston sisustuksessa, jossa nykyisiä huonekaluja aiotaan käyttää uudelleen. Input interior, joka toimittaa suurimman osan yliopiston sisustuksesta, vastaa uudelleenkäytön projektinhallinnasta – trendi, jonka he ovat havainneet kasvavan viime vuosina.

– Yhä useampi asiakkaamme, sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta, haluaa käyttää huonekalut uudestaan uudelleenorganisoinnin tai muuton yhteydessä. Ei ole mitään syytä hylätä täysin toimivia huonekaluja. Se on valtavaa tuhlausta sekä ympäristön että talouden kannalta. Sen vuoksi olemme tyytyväisiä, että pystyimme auttamaan Linné-yliopistoa heidän pyrkimyksessään käyttää nykyiset kalusteet uudelleen uusissa yliopistotiloissa, sanoo Kalmarin Input interiorin Site Manager Daniel Vidlund.

Linné-yliopistosta aiotaan siirtää muun muassa nykyiset säilytystilat.

– Huonekaluja, joita ei siirretä uusiin tiloihin, käytetään sen sijaan muissa paikoissa tarpeen mukaan. Pyrimme kierrättämään huonekalut mahdollisimman kattavasti, mutta käyttökelvottomat huonekalut hävitetään ympäristöystävällisesti, Daniel Vidlund kertoo.

Paikallisia huonekaluja

Linné-yliopisto investoi lisäksi uuteen, kestävään sisustukseen. Rakennukseen on valittu huonekaluja muun muassa smoolantilaiselta Lammhultsilta ja skånelaiselta Blå Stationilta.

– Yliopistolla on tällä hetkellä yhteyksiä Växjöön ja Kalmariin, ja kun rakennukset ovat valmiit, sinne saapuu opiskelijoita ja tutkijoita ympäri maailmaa. Onkin hienoa pystyä esittelemään heille smoolantilaisia huonekaluperinteitä ja käsityötaitoa, Daniel Vidlund toteaa.

Linné-yliopiston ensimmäisen vaiheen odotetaan valmistuvan vuonna 2018, ja muutto valmiisiin tiloihin tapahtuu alustavasti syksyn aikana. Kolmas ja viimeinen vaihe päättyy vuonna 2020, jolloin koko yliopisto on valmis.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen