Input interiör ostaa EFG

Pohjoismaiden johtava itsenäinen sisustusalan konserni, Input interiör, on allekirjoittanut Herkules Private Equity Fund II kanssa sopimuksen sisustusalan yrityksen, EFG European Furniture Groupin, hankinnasta. EFG:n hankinnan myötä Input Interiör tulee toimimaan myös Norjassa ja Tanskassa. – Strategisesti tärkeä kauppa, joka kasvattaa läsnäoloamme Pohjoismaissa, sanoo Input interiörin toimitusjohtaja ja perustaja, Sune Lundqvist.

Input interiör on itsenäinen toimija, joka vuodesta 1987 lähtien on toimittanut kalusteita julkisiin tiloihin kuten toimistoihin, hotelleihin ja ravintoloihin, kouluihin ja koulutusmaailmaan sekä sairaaloihin ja muihin terveydenhuollon tiloihin. Edellisenä vuonna yhtiön liikevaihto oli lähes 200 miljoonaa euroa ja se teki ensimmäisen ulkomaisen liiketoimintonsa Suomessa ostamalla Stålboxin.

Nyt konserni laajenee edelleen pohjoismaisilla markkinoilla. EFGn hankinnan myötä Input interiör -toiminnot laajentuvat Norjaan ja Tanskaan, samalla vahvistaen toimintaa Ruotsissa ja Suomessa.

– Input interiörille EFGn hankinta on liiketoiminto, joka vastaa nykyistä kysyntää ja strategiaamme tarjota markkinoille ja asiakkaillemme vahvaa paikallista läsnäoloa ja palvelua, jatkaa Mille Milehem.

Input interiör förvärvar EFGMille Milehem, Marcus Westdahl og Sune Lundqvist.

EFG perustettiin Ruotsissa vuonna 1885 ja on sittemmin kehittynyt yhdeksi alan johtavista toimijoista, jonka liikevaihto oli vuonna 2017 noin 100 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on kaksi ensisijaista liiketoiminta-aluetta: sisustustoiminta, joka kattaa 23 näyttelytilaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa sekä EFG- ja SAVO-tuotemerkkien tuotanto.

– Viime vuosina EFG on keskittynyt kehittämään toimintaa itsenäisesti. Olemme panostaneet sisustusliike-toimintaan keskittymällä monimuotoisiin ja useampiin liiketoiminta-alueisiin, ja tuotantotoimintaan, joille on ominaista nopeampi ja suunnittelupainotteisempi tuotekehitys, jossa on selkeä ympäristönäkökulma, sanoo EFGn toimitusjohtaja Marcus Westdahl.

Kaupan yhteydessä EFGn kehitys ottaa selkeän askeleen.

– Kaupan myötä EFGn sisustustoiminnasta tulee osa Input interiör konsernia ja siten täysverinen sisustustu-otteiden toimittaja, joka saa käyttöönsä uusia palveluita ja markkinoiden laajimman valikoiman. Samaan aikaan tuotannolla on paremmat edellytykset kehittyä täysin itsenäiseksi toimijaksi, jatkaa Marcus Westdahl.

Input interiör näkee kaupassa paljon etuja ja synergiaetuja.

– Yrityskaupan myötä voimme kehittää konseptiamme useilla markkinoilla. Saamme vietyä uuden liiketoi-mintamallin Norjan ja Tanskan markkinoille sekä vahvistamme osaavalla henkilökunnalla Ruotsin ja Suomen olemassa olevaa toimintaamme. Lisäksi meillä on pääsy kahteen vahvaan tuotemerkkiin, EFG ja SAVO, joita tullaan kehittämään entistäkin paremmin itsenäisesti, toteaa Mille Milehem.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen