Sparebanken Vest

Sisustusmateriaalit ovat harmoniassa rakennusmateriaalien kanssa, jotka ovat saaneet vaikutteita Länsi-Norjan luonnosta.
Lasisista neuvotteluhuoneista on näkymä Bergenin ylle, mikä tekee tilasta rentouttavan ja rauhallisen keskittymistä vaativaan tai ryhmätyöhön.

Sparebanken Vestin konttori sijaitsee Bergenin keskustan kulttuurikeskiössä palkitussa rakennuksessa nimeltään Jensvollskvartalet, jonka toisella puolella on pieniä puutaloja ja toisella puolella isompia moderneja rakennuksia.

Sparebanken Vest on koonnut seitsemän toimintoaan ja yli 700 työntekijää yhteen ja toimii Norjan suurimmassa finanssikeskittymässä Oslon ulkopuolella. Rakennuksessa on 10 kerrosta ja sen julkisivu haluttiin pitää mahdollisimman avoimena ja kutsuvana työntekijöille ja muille kaupungin asukkaille. Paikallisen sitoutumisen, hyvän yhteistyön ja korkeiden tavoitteiden kautta Jonsvollskvartalet loistaa arkkitehtonisella laadullaan.

Julkisivu on kutsuva ja erittäin avoin. Arkkitehtuuri heijastaa ympäristöä, inspiroivaa länsinorjalaista luotoa ja norjalaisia materiaaleja, mikä samalla antaa rakennukselle yksilöllisen identiteetin. Puumateriaalit ja vesistön läheisyys olivat tärkeä metaforinen valinta suunnittelulle, joka heijastuu aallon muotoina julkisivussa ja samalla luo avoimen ja kutsuvan sisääntulon. Rakennuksen on suunnitellut Arkitektgruppen Cubus yhteistyössä Brandsberg-Dahl Arkitektkontorin kanssa.

Modernissa rakennuksessa on huomioitu uudet työskentelymallit ja seitsemän eri toimintoa on yhdistetty uuteen yhteistyötä tukevaan monitilatoimistoon. Inredningsarkitekten IArk on vastannut tilan sisustuksesta huomioiden asiakkaan tarpeet ja työtavat sekä rakennuksessa käytetyt muut materiaalivalinnat.

Sisustuksen keskipisteenä ovat arkkitehtoniset rappuset ja atrium, jossa sijaitsee yhteiskäytössä olevat tilat spontaanille ja epävirallisille kohtaamisille. Aktiivisen ja sosiaalisen alueen ulkopuolella ovat rauhallisemmat tilat. Uloimpana sijaitsevat alueet keskittymistä vaativalle työlle nk. hiljaiset tilat. Atriumin muoto peilaa norjalaista luontoa vuorineen ja jäätikköineen, jossa valo läpäisee katon ja muuttaa muotoaan vaihtelevassa säässä.

Monitilatoimistossa valitaan työpiste päivän työtehtävien mukaan. Tilat on suunniteltu Sparebanken Vestin tarpeisiin, jossa keskeisenä toiveena oli luoda useita neuvotteluhuoneita ja erilaisia ryhmätyötiloja. Kaikki työhön optimoidut ja varustellut työpistealueet linkittyvät erilliseen varustetilaan, jonne on lisäksi koottu erilaisia lisätarvikkeita ja -välineitä yhteiskäyttöön. Työntekijöillä on henkilökohtaiset säilyttimet, jotka ovat varustettu RFIDlukoilla. Samaa korttia hyödynnetään säilyttimien lisäksi kulkukorttina muualla kiinteistössä. Input interiör on toimittanut kalusteet työpistealueisiin, neuvotteluhuoneisiin, yhteiskäytössä oleviin tiloihin ja ruokasaliin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen