Reaktor

Viherkasvein verhoillut kierreportaat yhdistävät aukiot eri kerroksiin.
Materiaalit, muotoilu ja tarvikkeet ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, mikä näkyy puun, villan, huovan ja viherkasvien käytössä.
Tilat kuvastavat Reaktorin monipuolisuutta, koska toimistoympäristöä voidaan muokata tarpeiden ja työskentelytapojen mukaan. Sosiaalisia alueita ja kokoustiloja on runsaasti, ja niissä on paljon erilaisia istuimia.
Ylintä kerrosta ympäröivä terassi tarjoaa upeat näkymät tuomiokirkkoon.
Ylimmässä kerroksessa on rento tunnelma ja tiloja, joissa työntekijät voivat seurustella tai saunoa.

Monipuolinen suunnittelu- ja tekniikkayritys Reaktor kehittyy jatkuvasti ja heidän Helsingin toimipisteensä on suunniteltu tekemään samoin.

Vuonna 2000 perustettu Reaktor on kehittynyt Helsingissä toimivasta paikallisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi, jolla on toimipisteet esimerkiksi Tokiossa, New Yorkissa, Amsterdamissa ja Dubaissa. Kun Helsingin toimistolle etsittiin uusia tiloja, niiden haluttiin sekä kuvastavan Reaktoria että joustavan työskentelytavan mukaan. Sopivan rakennuksen löytäminen vei useita vuosia, mutta lopputuloksena on toimisto, joka sijaitsee Helsingin keskustassa lähellä yliopistoa ja tuomiokirkkoa.

Toimisto on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä dSign Vertti Kivi & Co:n Head of Design Vertti Kiven johdolla, joka toteutti aiemmin myös Reaktorin New Yorkin toimiston. Projektin lähtökohtana oli pyrkimys tehdä työympäristöstä mahdollisimman inspiroiva. Rakennuksen sisätilat remontoitiin kauttaaltaan Reaktorille sopiviksi lukuun ottamatta jykevää betonilattiaa, joka vain siistittiin vastaamaan modernin toimiston vaatimuksia.

Muuttuva toimisto

Ensisijaisena tavoitteena oli luoda toimisto, joka heijastaisi liiketoimintaa – eräänlainen Reaktori. Samanaikaisesti haluttiin luoda muotoilun ja tilavien ratkaisujen avulla monipuolinen työympäristö, jota voidaan tarvittaessa mukauttaa ja muokata. Kaikki kiinteät kalusteet on valmistettu erityisesti Reaktorin tarpeiden mukaan. Työtiloiksi muunnettavat kokoushuoneet ja tilojen erotteluun käytettävät väliseinät mahdollistavat sekä toimiston että työskentelytavan muokkaamisen. Työpisteet on varustettu erityisillä seinillä, joihin voi kirjoittaa tai piirtää inspiraation iskiessä. Sisustukseen on integroitu älykkäitä digitaalisia ratkaisuja: työntekijät voivat esimerkiksi säätää valaistusta sovelluksen avulla.

Skandinaavista tyyliä

Sisääntuloa lukuun ottamatta Reaktorin logoa ja brändin punaista väriä ei näy missään. Toimiston onkin tarkoitus muistuttaa enemmän kotia kuin perinteistä työpaikkaa. Tilat on sisustettu skandinaaviseen tyyliin, mikä tarkoittaa turhien yksityiskohtien karsimista. Vaikka Reaktorin toiminta on hyvin teknologiakeskeistä, yritys ei halunnut korostaa sitä sisustuksessa. Materiaalit, muotoilu ja tarvikkeet ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, mikä näkyy puun, villan, huovan ja viherkasvien käytössä.

– Reaktor on osallistunut erittäin aktiivisesti sisustuksen suunnitteluun, sillä huonekalujen toiminta ja ulkonäkö ovat heille erittäin tärkeitä. Toimiston tyyliin ja työskentelytapoihin sopivia tuotteita hankittiin yli 80 kalustevalmistajalta, toteaa Input interiorin Patrik Holmén, joka vastasi toimiston koko sisustuksen toimituksesta ja asennuksesta.

Verkostoitumista ja rentoutumista

Rakennuksen eri kerroksissa on käytetty samanlaista pohjaratkaisua. Kerrosten keskiössä on aukiot, joissa työntekijät voivat syödä aamiaista ja lounasta yhdessä. Viherkasvein verhoillut kierreportaat yhdistävät aukiot eri kerroksiin. Mitä lähemmäksi rakennuksen ulkoseiniä siirrytään, sitä hiljaisemmiksi tilat muuttuvat. Reaktorille oli tärkeää, että jokaisessa kerroksessa on mahdollisuus syventyä työhön rauhallisessa ja hiljaisessa tilassa. Kuudennessa eli ylimmässä kerroksessa vallitsee rauhallinen ja hiljainen tunnelma. Täällä on tilaa rentoutua, vaikkapa saunassa, joka on sisustettu öljytyllä puulla. Ylintä kerrosta ympäröi suuri terassi, josta avautuu upea panoraamanäkymä Helsingin kattojen yli.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

    Kiitos

    Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

    Takaisin lomakkeeseen
    Pahoittelemme.

    Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

    Takaisin lomakkeeseen