Swedavia

Sisustus kuvastaa selkeästi Swedavian tuotemerkkiä ja liiketoimintaa.

Suora yhteys maailmaan Swedavian uuden pääkonttorin kautta. Monitilatoimisto työpaikkana vuorovaikutuksen, verkostoitumisen ja yhteisen kulttuuriin vahvistamiseen. Toimiston tarkoituksena on vahvistaa brändiä ja houkutella tulevaisuuden työntekijöitä.

Swedavian pääkonttori Tukholman Arlandan lentokentällä tarjoaa 530 työntekijälle paitsi modernin toimiston myös uudenlaisen työskentelytavan. Yhdeksän eri toimipaikan toiminnot on koottu monitilatoimistoon tavoitteena luoda luova, verkostoituva ja monipuolinen ympäristö, joka vahvistaa vuorovaikutuksen ja yhtenäisen kulttuurin kehittymistä.

– Emme näe tätä muuttoprojektina. Meille monitilatoimisto on uusi tapa työskennellä. Avoimet tilat mahdollistavat luonnollisen vuorovaikutuksen ja kehittymisen yhdessä. Välillä koimme sisäistä levottomuutta, erityisesti alussa, mutta olemme tehneet kovasti töitä työskentelytavan toteuttamiseksi. Olemme tiedottaneet, mitä tämä merkitsee yksilölle ja johtajuudelle, toteuttaneet työpajoja, luoneet projektisivun intranetiin ja asettaneet tavoitteita. Tähän mennessä olemme onnistuneet vakuuttamaan suurimman osan heistä, jotka suhtautuivat tähän alussa negatiivisesti, toteaa Swedavian HR-muutosjohtaja Malin Nybladh.

Pääkonttori tiennäyttäjänä

Toimiston sisustus on suunniteltu vastaamaan Swedavian tarpeita lukuisilla kokoushuoneilla ja vuorovaikutukseen soveltuvilla tiloilla. Toimiston suunnittelusta vastasi Tema Arkitekter yhdessä Swedavian kanssa kehittäen oman versionsa monitilatoimistomalliin perustuvasta työskentelytavasta.

– Halusimme korostaa Swedavian arvoja, sillä pääkonttori toimii vertailukohtana konsernin muiden toimistojen ulkomuodolle. Yrityksen toiminnan on käytävä ilmi heti toimistoon sisään astuttaessa, sanoo Tema Arkitekterin vastaava sisustusarkkitehti Karolina Hammar.

Taivaan ja maan inspiroima

Ilmailulla oli luonnollisesti suuri rooli toimiston suunnittelussa. Inspiraation lähteinä toimivat sää, luonto, maa ja tietenkin ilma. Sisääntulokerroksessa käytettiin maanläheisiä värejä, kun taas toisen kerroksen keltaiset ja vihreät sävyt symboloivat puiden latvoja ja aurinkoa. Ylin kerros on taivaansininen, ja punaiset tehosteet kuvaavat auringonlaskua. Lattiat muodostavat mielenkiintoisen yksityiskohdan. Ne kuvaavat lentokoneesta näkyvää maisemaa, kenttien ja niittyjen muodostamaa ruudukkoa.

Ympäristöystävälliset kalusteet

Ympäristön merkitys Swedavian toiminnalle ei ole heijastunut vain sisustuksen estetiikkaan.
– Swedavia on panostanut korkealaatuisiin, kestäviin huonekaluihin. Ne ovat Joutsenmerkittyjä tai vastaavat samankaltaisia standardeja. Kalusteista runsaat 30 prosenttia on kierrätettyjä, mikä on parasta mahdollista ympäristönsuojelua. Päivitetyt ja uudelleen käytettävät huonekalut ovat luonnollisesti korkealaatuisia ja mukautettu liiketoiminnan tarpeisiin, toteaa Input interiorin Mats Genym, joka vastasi muuttoprojektin hallinnasta ja toimitti sisustuksen uuteen toimistoon.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen